Σόρος και άλλοι επενδυτές υποστηρίζουν νέα hedge funds στην Ευρώπη


Mε τα hedge funds να αιμορραγούν κεφάλαια, μία νέα "σοδειά" από money managers αρχίζουν να ποντάρουν στα μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, με "πλάτες" όπως αυτές του George Soros και Donald Sussman.
Tα νέα funds ιδρύονται από επενδυτές που έχουν χτίσει το όνομά τους στις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες. Οι Νeil Phillips και Jonathan Fayman, πρώην Asset Managers της BlueBay έχουν ήδη λάβει υποστήριξη 2 δισ. δολαρίων από τον Soros. O John Aylward, έχει λάβει 300 εκατ. δολάρια από την Paloma (Donald Sussman).


Τα χαμηλά κέρδη, το αυξημένο κόστος των ρυθμιστικών μέτρων και η επιφυλακτική στάση των επενδυτών έχουν οδηγήσει πολύ περισσότερα hedge funds στο "θάνατο" από το 2015. Οι επενδυτές φοβούνται, επίσης, λόγω του υψηλού κόστους, αφού τα hedge funds συνήθως χρεώνουν 2% των assets και λαμβάνουν το 20% της επίδοσης, κάτι που έχει – στο παρελθόν- οδηγήσει στις τεράστιες αμοιβές των managers.

Περίπου 530 hedge funds έχουν κλείσει στην Ευρώπη από το 2015, ενώ έχουν ιδρυθεί 452, σύμφωνα με δεδομένα της Eurekahedge. H βιομηχανία έχει ως επί το πλείστον managers οι οποίοι επιβλέπουν λιγότερα από 100 εκατ. δολάρια, ενώ τα περισσότερα funds έχουν πρόβλημα επιβίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.