Τσίπρας στη Σύνοδο: Δείξτε περισσότερο αλληλεγγύη -Μόλις 4.000 από τους 66.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου: 
Και φυσικά μόνο ως παρακάλι μπορεί να εκλάβουν οι ευρωναζί την έκκληση για αλληλεγγύη από εκπροσώπους δουλοπαροικίας.  
Και αν δε τη δείξουν και συνεχίσουν να καταδικάζουν εκτός από εμάς που βρισκόμαστε ήδη σε γενοκτονία και (πόσες άραγε;;) χιλιάδες ομήρους μέσα και έξω από τα hot spot σε κατοχή και απόγνωση, τι θα κάνετέ κ. Τσίπρα; 
Θα εφαρμόσετε μονομερώς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (το περσινό); 
Θα τους ...λιώσετε στην διαπραγμάτευση; 
Θα παραιτηθείτε για να αναλάβει ο Κυριάκος; 
Θα πάτε σε κέντρο απεξάρτησης από ευρωπληξιακό κοσμοπολιτισμό;
Και τελικά για να μην αστειευόμαστε ενώ βρισκόμαστε εδώ και χρόνια στου κακού την σκάλα με τον κοσμάκη να το πληρώνει με την ζωή του πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι μας πάνε αδιάβαστους. 
Και θα συνεχίσουν αυτή την πρακτική κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Κάθε λεπτό!
Είμαστε σίγουροι ότι είναι μονόδρομος να  συνεχίζουμε να υπομένουμε αυτό το γδάρσιμο; 


Στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης για το Προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, γράφει εισαγωγικά σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα "Τιρόλερ Τσάιτουνγκ".

Παράλληλα σημειώνει πως, σύμφωνα με είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο ίδιος επισήμανε πως "είναι απαράδεκτο να πέφτει το βάρος στην πρώτη χώρα εισόδου" και πως η μεταναστευτική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί "με αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η διαδικασία κατανομής πρέπει να επιταχυνθεί - από την Ελλάδα μετεγκαταστάθηκαν, μέχρι σήμερα, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις περίπου 4.000 από τους 66.000 πρόσφυγες, όπως είχε συμφωνηθεί, και ο ίδιος ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία, τονίζοντας πως "τα ελληνικά σύνορα είναι επίσης σύνορα και της ΕΕ".

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και όποιες χώρες έχουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως οι πρόσφυγες πρέπει να επαναπροωθηθούν στη θάλασσα, θα πρέπει "να το πουν ανοικτά" στους θεσμούς της ΕΕ και στην υπηρεσία FRONTEX.

Επίσης, όπως γράφει η "Τιρόλερ Τάγκεστσαιτουνγκ", ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει υποστήριξη στο θέμα του ασύλου και το Ευρωπαϊκό Γραφείο για το Άσυλο, EASO, είχε υποσχεθεί την αποστολή 400 εξειδικευμένων στελεχών στα ελληνικά νησιά, αλλά μέχρι σήμερα έχουν έλθει μόνον 19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.