Ταβάνι του κόσμου


 

Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης
Ολισθηρές κακοτράχαλες ατραπούς ακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ της διαπλοκής. Καταγγέλλω μετά βδελυγμίας τη νέα συνωμοσία που εξυφαίνεται από δόλιους κύκλους των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον με στόχο τη σπίλωση του εναργούς προσώπου του Ελληνα πρωθυπουργού. Του αποδίδονται με παράφορο μένος, εσχάτως, υποτιμητικά όσο και γκροτέσκα προσωνύμια. Εμμέσως πλην σαφώς τον αποκαλούν «Τσιμποράσο», κωδική ονομασία που περιέχει μεν όλα ανεξαιρέτως τα γράμματα του επιθέτου «Τσίπρας», παράγοντας όμως ένα τελικό κωμικό αποτέλεσμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κοτσάρουν από πάνω –άκουσον, άκουσον– το παρατσούκλι «Μαούνα Κέα» σε άτομο που απεχθάνεται, καθότι «βάζελος», τους «μαουνιέρηδες» του λιμανιού και τους αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αφήνω κατά μέρος το ότι αρέσκεται να απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μουτσούνα της Νάξου, την Αίγινα και τις χανιώτικες παραλίες του Λιβυκού.

Ραδιούργοι εγκέφαλοι, παρά ταύτα, επινόησαν τούτο το ύποπτο «Κέα», που παραπέμπει ευθέως στον Θεόδωρο Πάγκαλο, όστις ως γνωστόν καλλιεργεί αμπέλια στο εν λόγω κυκλαδονήσι. Προφανώς αποβλέπουν στο να συνδέσουν την ακηλίδωτη, σαν πάναγνη περιστερά, όψη του ΘΑλέξη με το αλήστου μνήμης «μαζί τα ψήσαμε, μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν χωνεύονται ούτε με τρία τελάρα σόδες». Φαντάζει ακατόρθωτο, ωστόσο, να επιτύχουν τους καταχθόνιους σκοπούς τους και μολονότι επιστρατεύουν διακεκριμένους γεωλόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, ωκεανογράφους, ακόμα και ηφαιστειολόγους, ο μόνιμος κάτοικος του μεγάρου Μαξίμου παραμένει αβεβήλωτος και αμόλυντος. Η υπόθεση είναι αρκετά μπερδεμένη, οπότε δώστε βάση. Εντός ελαχίστων ετών ο Τζίφρας ανεδείχθη κορυφαία μορφή της παγκοσμίου πολιτικής σκηνής. Σωτήρας της Ψωραλέξαινας, της Ευρώπης ολόκληρης, των υπόλοιπων τεσσάρων ηπείρων και ασφαλώς των επτά θαλασσών.

Η θέση του βρίσκεται επαξίως στο Εβερεστ των Ιμαλαΐων, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το υψόμετρό του σε πλήρεις φόρων σελίδες, ήτοι 8.848 ακριβώς. Οι αντίπαλοί του αδυνατούν να κλονίσουν τον ίδιο κι έτσι το 'βαλαν αμέτι μουχαμέτι να υποσκάψουν το συγκεκριμένο βουνό. Ο βρετανικός «Independent» δημοσίευσε προχθές έρευνα που καταδεικνύει τάχατες ότι «το Εβερεστ δεν μπορεί να θεωρείται το ψηλότερο σημείο του κόσμου». Αμφιβόλου εγκυρότητος επιστήμονες διατείνονται πως «αν χρησιμοποιήσουμε ως σημείο εκκίνησης για τη μέτρηση το κέντρο της Γης, το διάσημο όρος δεν καταφέρνει να μπει ούτε καν στην πρώτη εικοσάδα» και πως «το “στέμμα” ανήκει στο Τσιμποράσο, αδρανές ηφαίστειο στην Κορδιλιέρα Οξιδεντάλ του Ισημερινού». Αλλος τρόπος υπολογισμού που αφαιρεί από το Εβερεστ τον περιπόθητο τίτλο μετρά την απόσταση από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή και δίνει τα σκήπτρα στο ηφαίστειο Μαούνα Κέα της Χαβάης. Ο,τι κι αν μηχανεύονται οι εχθροί της χώρας, τα χιόνια στην γκλάβα του ΘΑλέξη δεν λιώνουν ποτέ.

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.