Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

 

Με γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.  Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει η ΓΣΕΕ και κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. 

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως σημειώνει, το άνοιγμα των καταστημάτων - και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

 Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 06
 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία.

Κλειστά την Κυριακή καταστήματα και ΜμΕ

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την Κυριακή η οποία ήταν εργάσιμη ημέρα, όπως αποφάσισαν οι ΕΣΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις».

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Παραλύουν οι συγκοινωνίες την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν σωματεία εργαζομένων σε μέσα μαζικής μεταφοράς εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, η Αθήνα την Παρασκευή και το


Δημήτρης Κυπριώτης 

1 σχόλιο:

Από το Blogger.