Ο Σόρος κάνει έκκληση...



Ο δισεκατομμυριούχος « φιλάνθρωπος » Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει πως η ΕΕ βρίσκεται σε «θανάσιμο κίνδυνο» και απειλείται με κατάρρευση αν δεν δοθούν τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί προσφυγικό ζήτημα.

"Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αγκαλιάσουν την ιδέα ότι αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης θα απαιτήσει χρηματοδότηση. Ένα μεγάλο ποσό από την αρχή, θα επιτρέψει στην ΕΕ να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της κρίσης των προσφύγων "
Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ από τα κράτη μέλη, ο Σόρος καλεί τα κράτη να δανείστούν χρήματα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενισχύοντας έτσι το χρέος που έχει πλημμυρίσει την ήπειρο και παράγει την λεγόμενη "κρίση της ευρωζώνης " και είναι υπεύθυνο για την αναιμική οικονομική ανάπτυξη και την ανεργία.

"Η ΕΕ απολαμβάνει σήμερα ένα τριπλό-A αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που δεν αξιοποιείται επαρκώς και ότι της επιτρέπει να δανείζεται στις κεφαλαιαγορές με πολύ ελκυστικούς όρους. Και με τα παγκόσμια επιτόκια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τώρα είναι μια ιδιαίτερα ευνοϊκή στιγμή για να πάρει ένα τέτοιο δάνειο", γράφει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Ευρώπη μπορεί να απορροφήσει 300.000 με 500.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

"Τριάντα δισεκατομμύρια μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι. Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μη παροχή των αναγκαίων κονδυλίων θα κοστίσει στην ΕΕ ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μια πραγματική απειλή ότι η κρίση των προσφύγων θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της Σένγκεν μεταξύ των είκοσι έξι ευρωπαϊκών κρατών".

Ο Σόρος όμως συμβουλεύει επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ να δανειστούν τα χρήματα "πολύ γρήγορα" κυρίως για να αποφευχθεί η αντιπολίτευση.Τα αντίθετα πολιτικά κόμματα με το παλιρροιακό κύμα των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν αποκτήσει εξουσία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ,όπως και πολλά από τα πολιτικά κόμματα είναι ευθυγραμμισμένα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής-οικονομικής ελίτ.


Ο Σόρος δηλαδή μας κάνει έκκληση να πληρώσουμε για να υπονομεύσουμε την αντιπολίτευση που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και την πολιτικό-οικονομική ελίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.