ΣΟΚ:40 χρόνια μετά... φυτοφάρμακο εντοπίστηκε σε εγκύους στην Κρήτη


Σοκάρουν τα νέα στοιχεία έρευνας που διεξάγεται εδώ και 7 χρόνια στην Κρήτη, αφού παρατηρήθηκε πως στους οργανισμούς μεγάλης μερίδας κατοίκων του νησιού εντοπίζονται -αν και σε περιορισμένες ποσότητες- στοιχεία καρκινογόνου φυτοφαρμάκου. Πρόκειται για το φυτοφάρμακο DDT, η κυκλοφορία του οποίου έχει σταματήσει εδώ και 40 χρόνια στο εμπόριο.



Ενδεικτικό της τοξικότητας, το γεγονός ότι εξακολουθεί να εντοπίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό μέχρι και σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά, δημιουργώντας διαταραχές στην ορμονική ισορροπία. Η απίστευτη αποκάλυψη, που δόθηκε μέσω της μεγάλης επιστημονικής μελέτης με την ονομασία ΡΕΑ, παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στην εκπομπή Ο Κόσμος Μας" της "ΚΡHTH TV". 

Φυτοφάρμακο...στον ομφάλιο λώρο πολλών εγκύων

Ακόμη κι αν το ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο DDT, έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και 40 χρόνια, δηλαδή από το 1970, στοιχεία του καρκινογόνου αυτού χημικού στοιχείου, με το οποίο κάποτε ψεκάζονταν καλλιεργούμενες εκτάσεις, βρίσκονται ακόμα στους οργανισμούς των Κρητικών και κυρίως στον ομφάλιο λώρο πολλών εγκύων. Αυτό αναφέρει η επίκουρη καθηγήτρια της Κοινωνικής Ιατρικής Λύδα Χατζή, ως ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη μελέτη ΡΕΑ, που πραγματοποιείται εδώ και 7 χρόνια στο Ηράκλειο, με επίκεντρο τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας.


Αυξάνεται ο κίνδυνος για κοιλιακή παχυσαρκία

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές, είναι ότι για κάθε 10 επιπλέον μονάδες της ουσίας DDT, αυξάνεται κατά 3,5 φορές ο κίνδυνος για κοιλιακή παχυσαρκία στην ηλικία των 4 ετών των κρητικόπουλων.

Μάλιστα στο παρελθόν αμερικανικές έρευνες έχουν αποδείξει πως το φυτοφάρμακο αυτό που μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείτο για τον έλεγχο της ελονοσίας στα τέλη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, ευθύνεται και για τη διαιώνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Όλα τα στοιχεία της αποκαλυπτικής έρευνας που σοκάρει, στην εκπομπή "Ο κόσμος μας" της "ΚΡΗΤΗ TV" που προβάλλεται το Σάββατο στις 17.00 . Μιλώντας στην εκπομπή οι επιστήμονες εξηγούν τους παράγοντες που μαζί με την υπερκατανάλωση ψαριού και την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους, οδηγούν τους οργανισμούς από την εμβρυική ηλικία προς την παχυσαρκία.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

http://www.neakriti.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.