Στο έλεος της Τουρκίας


Στο έλεος των διαθέσεων της Τουρκίας και των πολιτικών επιδιώξεων του καθεστώτος Ερντογάν, έχει παραδοθεί η Ε.Ε. καθώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Ε.Ε. την παραμονή της κρίσιμης συνάντησης των Βρυξελλών όπου θα αναζητηθεί κοινός τόπος για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Το βίαιο κλείσιμο της μεγαλύτερης εφημερίδας της Τουρκίας, ΖΑΜΑΝ, που αποτελεί το τελευταίο κορυφαίο δείγμα της στροφής του καθεστώτος Ερντογάν προς τον ιδιότυπο μεσανατολικό αυταρχισμό, δεν έγινε τυχαία την Παρασκευή. Ο Ερντογάν απλώς δοκιμάζει τις ανοχές των Βρυξελλών και εκμεταλλεύεται την  ανάγκη των «μικρών» ηγεσιών της Ευρώπης, να πουλήσουν στην κοινή γνώμη τους μια υποτιθέμενη προοπτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού  στο τουρκικό έδαφος.

Έτσι στο καλάθι των υπόλοιπων  ανταλλαγμάτων που επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Ερντογαν από την Ε.Ε., μπήκε πλέον και η Δημοκρατία, η ελευθερία του Τύπου  και τα μειονοτικά δικαιώματα, καθώς βεβαίως συνεχίζεται αμείωτη η πολεμική επιχείρηση του τουρκικού κράτους εναντίον των Κούρδων πολιτών του στις νοτιοανατολικές επαρχίες. …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.