ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!



Κάποια στοιχεία της Νορβηγίας : 

• Πληθυσμός: 5.084.000
• Εργατικό Δυναμικό: 2.800.000
• Ανεργία: 4-5%
• ΑΕΠ: 500.000.000.000 $
• Κατα Κεφαλήν ΑΕΠ: 66.000 - 68.000 $
• Πρωτογενές Πλεόνασμα: 22.000.000.000 $
• Δημόσιοι Υπάλληλοι: 800.000 (όσους έχει και η Ελλάδα)

Η Νορβηγία έχει δημόσια μονοπώλια σε σημαντικούς στρατηγικούς τομείς. Η μεγαλύτερη εταιρεία της Νορβηγίας, η Statoil, με 25.000 υπαλλήλους, η οποία είναι η πετρελαιακή εταιρεία της, ελέγχεται από το Νορβηγικό δημόσιο σε ποσοστό 67%. Επίσης, το Νορβηγικό δημόσιο έλέγχει και άλλες εταιρείες, όπως αυτή των υδροφραγμάτων, μετάλλων κ.ά.

Να υπενθυμίσουμε και την ύπαρξη του Ταμείου Συντάξεων. Είναι ταμείο, στο οποίο τοποθετούνται τα έσοδα από το πετρέλαιο, ώστε να διατηρηθούν για την χρηματοδότηση των συντάξεων όταν τελειώσουν τα αποθέματα του πετρελαίου. Επίσης, λειτουργεί ως επενδυτικό κεφάλαιο και κατέχει παγκοσμίως περί το 2% των μετοχών! Το κεφάλαιό του ανέρχεται σε 800 δις δολάρια. Το 2030 με υπολογισμούς εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1 τρις δολάρια, με την χειρότερη πρόβλεψη να είναι στα 440 δις και την καλύτερη στα 3,3 τρις !!!

Και όλα αυτά από μία χώρα μισή σε πληθυσμό από την Ελλάδα και με πολλά συγκριτικά μειονεκτήματα σε σχέση με την δική μας.

ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Η Νορβηγία ΔΕΝ εντάχθηκε ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε, φυσικά και στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα να ελέγχει ΠΛΗΡΩΣ τις Εθνικές της δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές.

Προφανώς, αυτοί είναι οι βλάκες κι εσύ ραγιά, που γουστάρεις τον Ευρωνταβατζή, είσαι ο έξυπνος.

ΠΗΓΗ: kostas.mardas

14 σχόλια:

  1. Συγκρίνεις τον κουτοπόνηρο, αμόρφωτο και ενίοτε λαμόγιο Έλληνα με τον Νορβηγό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο οι πολιτικώς αμόρφωτοι και οι ιδιοτελείς που δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει είναι αυτοί που καταλογίζουν τα πεπραγμένα του φερόμενου ως Ελληνικού κράτους στην Ελληνική κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς! Δεν έχουμε καμία σχέση με τους Νορβηγούς κ.λπ. Εμεις είμαστε γύφτοι και αυτοί κύριοι!

      Διαγραφή
  2. Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΙ,,,,, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΑΝΤΗΚΟ ΠΛΟΥΤΟ , ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ,,,,, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΣΙΟΜΕΝΟΙ Σ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που μας έχουν περάσει μέχρι το μεδούλι μας ότι εμείς είμαστε η πληγή του κόσμου όλου, δεν αντέχεται με τίποτα. Ούτε ραγιάδες είμαστε, ούτε τεμπέληδες. Μια χώρα με σπουδαίο πολιτισμό και όμορφους ανθρώπους είμαστε κι αν το χωνέψουμε αυτό τότε μόνο θα ανακάμψουμε. Στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας και στον εθνικό μας πλούτο και ΝΑΙ μακριά από αυτό το κατασκεύασμα(Ε.Ε.) που άλλο δεν έχει παρά να εκμεταλλεύεται όσους λαούς μπορεί περισσότερους, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτι τύποι σαν τον κόκορα είναι το ελάττωμα της Ελλάδας

      Διαγραφή
    2. Εχετε παρει τη τσιχλα οτι ειμαστ εξυπνος λαος για αυτα που εκαναν οι προγονοι μας 2000 χρονια πριν. Τωρα θελω να μου πειτε τα τελευταια χρονια τι εχει κανει ο νεοελληνας?

      Διαγραφή
  4. μαλλον δεν τα ξερεις η δεν τα λες καλα μεγαλε. Η Νορβηγια μπορει να μην είναι στο Ευρω η στην ΕΕ αλλά εχει προσβαση στην ενωμενη αγορά της ΕΕ με ειδικους ορους γιατί την ΠΛΗΡΩΝΕΙ και παρα πολυ καλα μαλιστα για να μπορει και να απολαμβανει τα προνομια που εχει η Ελλαδα χωρις φυσικα να πληρωνει (η να πληρωνει πολυ λιγα). Ασε λοιπον τα δηθεν και μαθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμπλήρωνα στην τελευταία φράση "και δεν έχει δωσίλογους πολιτικούς που υπέγραψαν την σύμβαση COOPER (ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940), η οποία απαγορεύει την οποιαδήποτε εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (επιβεβαιωμένα κοιτάσματα). Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010 (τι σύμπτωση, τότε που ο καλός μας ΓΑΠ μας έβαλε στο ακόμα καλύτερο ΔΝΤ!), όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δοσολογισμος ειναι ο ίδιος Ωπ ς και στηνΕλλαδα.Τακυριοτερα πολιτικά κομαρα ,το. Δεξιό και το εργατικό προσπάθησα να εντάξουν την χώρα στην ΕΕ και Χάσαν τα δημοψηφίσματα.την βάλανε απο την πίσω Πόρτα.πληρωνει εισφορές στον κοινοτικό προϋπολογισμό και εφαρμόζει τα παντα της ΕΕ σαν καλός μαθητής.οσο πουλάει το πετραιλεο και επενδύει τα χρήματα στα διεθνή χρηματιστήρια δεν την ενοχλούν.εαν τολμήσει να στραφεί στο χρυσό και να ξεφύγει απο το δολ. Τα ξαναλέμε....

      Διαγραφή
  6. Η διαφορα ομως εκει γιατι τα ειδα απο κοντα ειναι οτι υπαρχει επαγγελματικη συνειδηση στους δημοσιοιυς υπαλληλους, ελεγχονται, αξιολογουνται και σεβονται τον τοπο τους! πραγμα που εδω ισχυει σε μια μειονοτητα στο ελληνικο δημοσιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν θα μαθουμε να σκεφτομαστε και να λειτουργουμε σαν νορβηγοι τοτε θα εχουμε και αντιστοιχα αποτελεσματα δεν εινα δυνατον με συνταγη και υλικα για κεικ να φας παστιτσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.