Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προτείνει έξι βήματα για την επίλυση της προσφυγικής κατάστασης στην Ευρώπη


Εν όψει της επικείμενης διάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) παρουσιάζει σήμερα κάποιες προτάσεις που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να επιλύσουν την προσφυγική κατάσταση στην Ευρώπη.

«Δεν έχουμε πια χρόνο για χάσιμο. Είναι επείγουσα η ανάγκη να υπάρξει σθεναρή ηγεσία και όραμα από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών ώστε να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση, που κατά τη γνώμη μας, είναι διαχειρίσιμη εάν αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi. 

«Δεν είναι μόνο μια προσφυγική κρίση αλλά και μια κρίση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η συλλογική αποτυχία υλοποίησης των μέτρων που έχουν εγκρίνει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στο παρελθόν έχει οδηγήσει στην τωρινή κλιμάκωση της κρίσης», πρόσθεσε.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται πλέον στην … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.