ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Σχόλιο: Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ποιος σεβασμός; ποιας Εθνική κυριαρχία θα σεβαστεί το ΝΑΤΟ των "συμμάχων μας" (που είναι και οι Τούρκοι μέσα); Δείτε (φωτό-χάρτης) που είναι η ν.Κίναρος. 
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι από την αρχή της κρίσης έχουμε τονίσει με συνδυασμό οικονομικών, ιστορικών, κοινωνικών, γεωστρατηγικών, απόψεων, αναλύσεων, ειδήσεων ότι στόχος είναι το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα. Ιδανικά απαλλαγμένο από τους ντόπιους ιθαγενείς. Μπορείς το 2011 αυτά να ακούγονταν ανυπόστατα και γραφικά σήμερα νομίζουμε ότι για τον μέσο Έλληνα δεν είναι.
Τα συμπεράσματα δικά σας! 
Τραγική κατάληξη για το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κινάρου και Καλύμνου.
Το «Agusta Bell 212» είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης «Αστραπή 2/16» και εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά.
Αρχικά εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του πάνω στη νησίδα Κίναρο, ενώ το υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαιώνει ότι εντοπίστηκαν οι σοροί των μελών του πληρώματος.

Όπως ενημέρωσε επισήμως το ΥΠΕΘΑ, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πάναμας και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, δήλωσε: «Δεν μπορώ καν να δώσω συλλυπητήρια,γιατί η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Κατά την επίσημη ενημέρωση αναφέρθηκε «το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02:45 και στις 04:40 εντοπίστηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης θερμικό ίχνος του, πάνω στη νήσο Κίναρο, σε απόκρημνο σημείο. Στις 07:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου στο απόκρημνο αυτό σημείο του νησιού».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Τουρκία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, απάντησε:
«Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ, βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις Τουρκικές αρχές».
Επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο Καμμένος
Λόγω του τραγικού συμβάντος ο υπουργός Άμυνας επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε σεβασμό στις οικογένειες των αξιωματικών:
Σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο βρίσκεται, από πολύ νωρίς το πρωί, και ο πρωθυπουργός.
http://www.efsyn.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.