Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο! Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση !!!


Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!

Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειοδοτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι! Επίσης αυτές οι αντιοξειοδοτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον “υπερφορτώσουν” με αμυντικούς μηχανισμούς για όλες τις ασθένειες. 

Η γλυκόζη και η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο απλή τους μορφή. Τόσο εύπεπτες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό θαύμα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “βιολογικό προϊόν” και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη.

Αυτές πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακαλύψεις που μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη αξία που έχει το ελληνικό μέλι και οτι πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα. Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα με το ζάχαρο το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο, και ιδανικό θεωρείτε αυτό της κουμαριάς (πικρό) που έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει μόνο τα καθαρά λουλούδια, και να παράγει “θησαυρό” σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του, είναι να το πάρουμε κατευθείαν απο κάποιο παραγωγό, και όχι τυποποιημένο από κάποιο σουπερ μάρκετ διότι εκεί αλλάζουν τα πράγματα.

Στην έρευνα που έκανε το ΑΠΘ, έγινε αλλη μια τρομερή ανακάλυψη. Πήραν δείγμα απο μέλι manuka (το μέλι του εξωτερικού που διαφημίζεται παγκοσμίως ως το καλύτερο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες) και σύγκριναν την σύνθεση του με τα δικά μας. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειοδοτική δράση όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι το μέλι με την περισσότερο αντ. δράση ήταν το μέλι βελανιδιάς και ακολουθούσαν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά το πεύκο το θυμάρι και η πορτοκαλιά. 

Συμπεραίνοντας, η Ελλάδα έχει ένα θησαυρό στα χέρια της. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Και αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή. Γιατί το αξίζει!

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr  μέσω newsone

5 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα δυστυχώς ΔΕΝ έχει τίποτε στα χέρια της, διότι τα έχει παραδώσει όλα.....Γνωρίζετε ότι έχει υπογραφεί να μην οριστεί το ελληνικό μέλι με γεωγραφικό προσδιορισμό ????? Δηλαδή να μην μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό μέλι ????? Ο Τόπος μας πάντα ήταν ευλογιμένος.....και η Χώρα μας πάντα καταραμένη με κεφαλές δούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η ζάχαρη ειναι καταστρέφει τα όργανα τότε γιατί οι μελισσοκόμοι την δίνουν στις μέλισσες για να τους πάρουν το μέλι, και μας λενε μάλιστα ότι μια χαρά τους πέφτει και η ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον χειμώνα δεν υπάρχει ανθοφορία ούτε άλλη σακχαρώδης τροφή, έτσι ταιζουν τις μέλισσες ζάχαρη για να μην πεθάνουν. Η μέλισσα επεξεργαζετε στον οργανισμό της τη ζάχαρη και μας δίνει μέλι κατωτέρας μεν ποιότητας αλλά μέλι.

      Διαγραφή
    2. Ζάχαρη δίνουν στις μέλισσες μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τραφούν. Αλλά ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση το μέλι που παράγουν είναι βιολογικό και δεν έχει καμμιά σχέση με τις αρνητικές ιδιότητες της ζάχαρης !

      Διαγραφή
    3. Τη δίνουν μόνο το χειμώνα, που δεν έχει λουλούδια να συλλέξουν τη γύρη. Και έχει κακοκαιρία,δεν μπορούν να βγουν από τις κυψέλες . Αλλιώς θα πεθάνουν από την πείνα.

      Διαγραφή

Από το Blogger.