Θελω να σωσω το σπιτι μου ... (VIDEO).

Σχόλιο: Αυτή την εικόνα θέλουν να περάσουν. Την εικόνα της απελπισίας, της απόγνωσης, της μοναξιάς απέναντι στην κατοχική λαίλαπα. 

Οι άμεσα απειλούμενοι με ξεσπίτωμα είναι 300 χιλιάδες. Να υπολογίσουμε τους μίσους να οργανώνονται μεταξύ τους; Να βάλουμε και τον γείτονα που έχει καταλάβει ότι θα έρθει και η δική του σειρά; Να βάλουμε  και τον συγγενή; Ποιος θα σου πάρει άραγε το σπίτι αν πολλοί από αυτούς εμφανιστούν στα ειρηνοδικεία ή ακόμα και την στιγμή της κατάσχεσης κατά εκατοντάδες;  

Το μήνυμα ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ πρέπει να στρέφεται προς τον απλό καθημερινό πολίτη. Όχι για να τον τρομάξει αλλά για να τον αφυπνίσει. Μόνο η συλλογική αντίσταση και η αλληλεγγύη μπορεί να σώσει. Κανένα ΜΜΕ ή κυβέρνηση κράτους προτεκτοράτου δεν θα βοηθήσει στην αποτροπή  του εγκλήματος. Αντίθετα επιτείνουν την άσχημη κατάσταση.  

Αν δεν ξαναγίνουμε κοινωνία μέσα από αυτή την δυσκολία έστω και τώρα για να σωθούμε με την δική μας συμμετοχή, θα βιώσουμε αργά και βασανιστικά μία προς μία όλες τις πίκρες που προσπαθούμε να αποφύγουμε με ατομικές λύσεις, δισταγμούς, ιδεολογήματα, ικεσίες σε ντόπιους και ξένους οικονομικούς δολοφόνους.  


Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί δανειολήπτες που προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους την τελευταία στιγμή.

Ένα συγκινητικό περιστατικό συνέβη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν ένας άνδρας προσπάθησε με έξι μόνο λέξεις να περιγράψει την αγωνία και την απεγνωσμένη προσπάθεια του να σώσει την πρώτη του κατοικία.

Μη γνωρίζοντας πώς να καταθέσει την απαραίτητη για τη διαδικασία αίτηση, έγραψε σε ένα  χαρτί «Θέλω να σώσω το σπίτι μου» και το παρέδωσε στον αρμόδιο υπάλληλο.



http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.