Αυτοί που είπαν OXI χαλάσαν την πιάτσα


Του Ππιτσιρίκου   

Έχουν περάσει 70 χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά οι Έλληνες τσακώνονται ακόμα για το αν το ΟΧΙ του 1940 το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς ή ο ελληνικός λαός.

Το ΟΧΙ δεν το είπε ούτε ο Ιωάννης Μεταξάς ούτε ο ελληνικός λαός.

Δεν μπορούσαν να το πουν γιατί δεν τους έπεφτε λόγος. Ξέρουμε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πως και ΟΧΙ να πουν οι Έλληνες, σε μια εβδομάδα έχει γίνει ΝΑΙ, και οι Έλληνες κάνουν τουμπεκί. ...


Το ΟΧΙ του 1940 το είπε η Βρετανία. Οπότε, θα έπρεπε να γιορτάζουμε το No του 1940.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς γελοίο οι σημερινοί Έλληνες να λένε το ένα ναι πίσω από το άλλο, η χώρα να ξεπουλιέται μπροστά στα μάτια τους και να τσακώνονται για το αν το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς ή ο ελληνικός λαός του 1940.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, έχει μεγάλο πρόβλημα.

Οι σημερινοί Έλληνες θα έπρεπε να μισούν τους Έλληνες του 1940.

Γιατί εκείνοι πολέμησαν. Και χάλασαν την πιάτσα των εθελόδουλων ραγιάδων.

Κατάρα στην γενιά του ’40!



ΠΗΓΗ: Πιτσιρίκος

1 σχόλιο:

  1. Ο Πιτσιρίκος έχει προσφέρει ένα δημόσιο βήμα και αυτό είναι καλό. Επίσης, κάποιες από τις αναρτήσεις του, σαν καταγγελίες, είναι πολύ πετυχημένες.

    Μέχρις εδώ όμως.

    Από την άλλη παρουσιάζει έντονα στοιχεία οπορτουνισμού και μηδενισμού τα οποία εμφανίζονται σε κάθε ανάρτηση ακόμα και αν είναι έργο κάποιου αναγνώστη του μια και ο ίδιος κρατάει τη σφραγίδα του τελικού “ηθικού διδάγματος” με τον σχολιασμό του σε παρένθεση. Σχολιασμός που χαρακτηρίζεται από την εικόνα “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Και “θα τους σαρώσουμε” και “για τα μπάζα είμαστε”.

    Όσον αφορά στο συγκεκριμένο “άρθρο”, δεν βλέπω τον λόγο της αναπαραγωγής του μια και, όπως πολλοί τώρα τελευταία συνηθίζουν, φορτώνει με επιπλέον βάρη υποτίμησης το γνωστό υποζύγιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό. Εξευτελίζοντας τον.

    Έχουν πέσει όλοι πάνω στα “χάπατα”, ο κάθε φωστήρας με το μακρύ του και το κοντό του, και από τη μια τον τρομοκρατούν, ενώ από την άλλη τον βρίζουν. Ήθελα να ήξερα, άλλος τρόπος δεν υπάρχει; Πχ η τόνωση του ηθικού και μέσω αυτής η εγρήγορση και η καλλιέργεια της πίστης στην τελική νίκη;

    Εκτός από τους επαγγελματίες της διαστρέβλωσης των κατεστημένων ΜΜΕ υπάρχει και η κατηγορία των “καταγγελλόντων”. Αυτοί είναι διαφόρων ειδών.

    Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι “ο καλός μαθητής γίνεται με το ξύλο”. Περιττό να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν τον στόχο τους.

    Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν την δουλειά των ΜΜΕ από την ανάποδη. Καταγγέλλοντας. Είτε το ξέρουν είτε όχι, δουλεύουν για το σύστημα.

    Και υπάρχουν και εκείνοι που αρπάζουν την ευκαιρία για να κονομήσουν.

    Αυτό για παράδειγμα δείχνει (μέσω της απάντησης του) τι καπνό τελικά φουμάρει ο Πιτσιρίκος. Είτε το ξέρει είτε όχι.

    http://pitsirikos.net/2015/10/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.