Θαύμα! Η Εκκλησία εξαιρείται προνομιακά από τα capital controls


Η προσέγγιση κυβέρνησης-Εκκλησίας, φαίνεται ότι δεν έμεινε μόνο στις αβρότητες μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη  εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 28ης Σεπτεμβρίου, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις έως...
του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε και ως Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.
Το σκεπτικό του υπουργείο θα μπορούσε να αιτιολογείται στα παρακάτω. Στην τελευταία απόφαση Τσακαλώτου στις 25 Σεπτεμβρίου για χαλάρωση των capital controls υπήρχε πρόβλεψη για τους εράνους, ως εξής:

"Η νέα απόφαση επιτρέπει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως, για το σκοπό της διενέργειας εράνων, στο όνομα και υπέρ συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Για το άνοιγμα λογαριασμού, προσκομίζεται η απόφαση του Υπουργού Υγείας με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια του συγκεκριμένου εράνου και προσδιορίζονται οι δικαιούχοι. Επίσης, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού για τη διενέργεια εράνων γενικού φιλανθρωπικού σκοπού ή εκτέλεσης έργου κοινής ωφελείας.

Για το άνοιγμα λογαριασμού, προσκομίζεται η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,με την οποία δόθηκε η έγκριση διενέργειας του εράνου και στην οποία προσδιορίζονται οι δικαιούχοι του λογαριασμού και κάθε σχετικό θέμα με την διαχείρισή του, εντός του πλαισίου λειτουργίας των ιδρυμάτων και των υφιστάμενων περιορισμών που προβλέπονται με τις διατάξεις της παρούσας Πράξης".

News247.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.