Το πολυνομοσχέδιο προστατεύει το Μέγαρο Μουσικής – Τι προβλέπει ειδική διάταξη


Η  ομπρέλα προστασίας θα είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016  

«Φύλακα  Άγγελο» και  επί αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει το Μέγαρο Μουσικής. 

Στο πολυνομοσχέδιο  που κατέθεσε  η κυβέρνηση  στη Βουλή πρόσθεσε εδική  διάταξη  που δίνει προστασία  στο Μέγαρο από τους πιστωτές τους. 


Ο νομοθέτης απαγορεύει ρητά τη διεκδίκηση των οφειλόμενων από τους πιστωτές  του και δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τις οφειλές με ένδικα μέσα. 


Η διάταξη  ου πολυνομοσχεδίου έχει  αναδρομική  ισχύ  από  τα τέλη  Αυγούστου έτσι  ώστε να σταματήσει  όσους είχαν κινηθεί  νομικά  εναντίον του Μεγάρου το διάστημα που δεν υπήρχε η διάταξη νόμου.  ...


 
Η  ομπρέλα  προστασίας  θα είναι  σε  ισχύ  μέχρι  τα τέλη  Ιανουαρίου  2016.


Δικαίωμα δεν έχει  ούτε το Ελληνικό  Δημόσιο  έναντι του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο όμως μπορεί  να  εισπράξει  από το κράτος χωρίς να υπάρχει το δικαίωμα συμψηφισμού.
Η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής μπορεί να εισπράξει χρήματα χωρίς να έχει την υποχρέωση  στην έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. 


Αξίζει  να σημειωθεί  ότι την ίδια στιγμή το υπουργείο Δικαιοσύνης με απόφασή  του  δεν ανανέωσε την απαγόρευση  για τους πλειστηριασμούς  και την έκδοση   ενταλμάτων πληρωμής,  με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να αρχίσουν  οι πλειστηριασμοί ακινήτων  που είχαν απαγορευθεί  με την εφαρμογή των capital   controls.  

ΠΗΓΗ: /bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.