Ήταν κάποτε η …Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ!

       
Του Δημήτρη Κυπριώτη

Τότε σαν άλλοτε, όταν ακουγόταν το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ…….και ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που φώναζαν για τους κινδύνους που κρύβουν οι «αγκαλιές» και η κρυφή διπλωματία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα «γεράκια» των ΗΠΑ, τότε που φώναζε και μάλιστα πιο δυνατά απ΄ όλους
  για την απομάκρυνση των  βάσεων του θανάτου, ήρθε η ώρα να τα κάνει ο ίδιος όλα πράξη. Ακόμη και αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι.
 
Και νάσου τώρα η εγκατάσταση στην Κρήτη Αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, τα γνωστά και ως
drones, που αυξάνουν τα  «παιχνίδια» πολέμου στη Μέση Ανατολή, αφού με αυτά τα τελευταίας τεχνολογίας μέσα, κτυπιόνται με ακρίβεια στόχοι και άμαχοι, ως παράλληλες απώλειες φυσικά.  ...

 
Ποιος να θυμάται τώρα το ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε για τυχοδιωκτισμούς, για τις εξαρτήσεις των πρασινομπλέ, που φώναζε για αυτήν την έρημη ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με βάση πάντα τα συμφέροντα της έρμης της Πατρίδας; Θυμάται άραγε κανείς τίποτα από αυτά; Όχι βέβαια.
 
 
Γιατί
  όλα αυτά που έλεγαν τότε οι άνθρωποι μπορεί να ήταν ωραία και να ακούγονταν παραμυθένια για τους φίλους της Αριστεράς, τώρα είναι απλά μια ωραία ανάμνηση, γιατί αυτή η Αριστερά …πέθανε και μάλιστα θα λέγαμε ακαριαία. 
 
Τώρα τη θέση όλων αυτών των υποσχέσεων και των ελπίδων την πήρε ο …ρεαλισμός, όπως τον είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενοι. Τότε στην εποχή δηλαδή της δεξιάς, υπήρχαν συζητήσεις για τα
drones, υπήρχαν και αποφάσεις, όμως η υλοποίηση όλο και αναβαλλόταν, μέχρι που ήρθε ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας και έβαλε ακόμη μια υπογραφή. Συνηθισμένος άλλωστε από την υπογαρφή μνημονιακών Συμβάσεων, Μνημονίων και προαπαιτούμενων μέτρων-θανάτου, για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.
 
Αν οι Πασοκο-Νεοδημοκράτες έτρεμαν ν΄ αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, ο Αριστερός Τσίπρας χωρίς καν να το καλοσκεφτεί, έλαβε την απόφαση άμεσα, «εδώ και τώρα»!
 Έτσι, δύο Μοίρες Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, σε πολύ λίγο καιρό  θα εγκατασταθούν στο Καστέλι της Κρήτης, σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ».
 
Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Αριστεράς, αφού μπόρεσε να διατηρήσει σε σταθερή αξία
  την εξάρτηση της Χώρας!  

Επεξηγήσεις: 

Μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές

Μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές (Unmanned Aerial vehicles - UAV ή Remotely piloted systems - RPS), ονομάζονται τα κάθε είδους ιπτάμενα μηχανήματα που κινούνται: 1) στον αέρα (πάνω από την επιφάνεια της Γης), 2) στην επιφάνεια της θάλασσας και 3) υπό τη θάλασσα, αυτόνομα (χωρίς πιλότο ή κυβερνήτη), προγραμματισμένα ή τηλεκατευθυνόμενα, (αερομοντέλα) σε μορφή μικρού αεροπλάνου ή ελικοπτέρου με έναν ή περισσότερους κινητήρες και έλικες συντονισμένους για πλήρως ελεγχόμενη πτήση από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους.


ΠΗΓΗ: Δημήτρης Κυπριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.