Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

...Οι ψυχολόγοι θα μας πουν  ότι, ο άνθρωπος ως θύμα έχει την τάση να <συμπαρατάσσεται> με τον θύτη του, δηλαδή να πηγαίνει με το μέρος του δυνάστη του, του καταπιεστή του, του βασανιστή του, του απαγωγέα του!...

Βύρων Ματαράγκας*

Νάμαστε πάλι εδώ Αλέξη
Οι δρόμοι τρέχουν χιαστί
Σημείο Χ και εμείς παρέα
Κι΄ας πήγαν χίλιοι δυό καιροί
Μένω κατάπληκτος Αλέξη
Δεν ξέρω αλήθεια τι να πω............

Πολύ φασαρία για το τίποτα!
Έγιναν εκλογές για να ξαναβρεθούμε εκεί, όπου είμασταν!
Σημείο Χ και εμείς παρέα! Μόνο που η παρέα μας διευρύνθηκε! Ήλθε και η ΔΗΜΑΡ – αυτό λέγεται νεκρανάσταση ή ανάσταση νεκρών- και ο Λεβέντης, φίλος από τα παλιά!

Σε ένα εκλογικό τοπίο πρωτοφανές για την Ελλάδα, με την αποχή να αγγίζει το 50%!!! ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 35,46% και 145 έδρες, δηλαδή διατήρησε το εκλογικό ποσοστό του, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. έπεσαν στο 3,69% και 10 έδρες.

Εν μέσω θυέλλης και ανέμων, η Ν.Δ. αντιστέκεται καλά! Μπόρεσε να αυξήσει λίγο το ποσοστό της από 27,81% σε 28,10%. Παραμένει σταθερά στην β΄θέση.

Η Χρυσή Αυγή με 6,99% και 18 έδρες παρουσιάζει...
ανοδική τάση και είναι το γ΄κόμμα.

Κάτω και πίσω από την ωραία επιγραφή< Δημοκρατική Συμπαράταξη> η ΔΗΜΑΡ........<.ανέστη εκ του τάφου>  χάρη στο σωσσίβιο, που της έδωσε το ΠΑΣΟΚ! 

Γενικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι <κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό>!

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό με 5,55%  και 15 έδρες, ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να διαδραματίσει ένα ρόλο πιο παραγωγικό! Θα πρέπει να εγκαταλείψει την ξύλινη γλώσσα των παρελθουσών δεκαετιών, αν πράγματι θέλει να βοηθήσει την εργατική τάξη και τα χαμηλά λαϊκά στρώματα από το τσουνάμι των βάρβαρων και απάνθρωπων μνημονιακών μέτρων!

Οι καιροί άλλαξαν! Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε:< Οι νέοι καιροί  επιβάλουν νέα καθήκοντα>!
Εντυπωσιακό είναι το εκλογικό ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας.

Οφείλεται στο γεγονός ότι <δεν έπεισαν> τους εκλογείς ή στο γεγονός ότι, στις συνθήκες μιάς διαρκώς υποβαθμιζόμενης ζωής  οι Έλληνες κατελήφθησαν από την μοιρολατρεία της μνημονιοκρατίας; 
Πολύ φοβάμαι ότι συνέβη το δεύτερο!

Οι ψυχολόγοι θα μας πουν  ότι, ο άνθρωπος ως θύμα έχει την τάση να <συμπαρατάσσεται> με τον θύτη του, δηλαδή να πηγαίνει με το μέρος του δυνάστη του, του καταπιεστή του, του βασανιστή του, του απαγωγέα του!

Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων, που <απελευθερώθηκαν> από τον βασανιστικό ζυγό του θύτη τους, του απαγωγέα τους, του βασανιστή τους και δεν θέλησαν να σωθούν, αντιδρώντας μάλιστα <αμυντικά> σε αυτούς που πήγαν να τους σώσουν!

Η συμπεριφορά αυτή δεν οφείλεται μόνο στον φόβο της τιμωρίας που θα υποστούν από τον θύτη τους, στην περίπτωση που ξανασυλληφούν, αλλά στην <πεποίθηση> που τους έχει δημιουργήσει ο θύτης τους ότι<έτσι πρέπει να ζουν>, ότι <αυτή είναι η κανονική ζωή γι΄αυτούς>!

Σκόπιμο είναι να αναφέρω ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός.

Κατά μία περιοδεία της αυτοκράτειρας της αυστρο-ουγγαρίας Σίσσυ στην Ουγγαρία, σε ένα χωριό που επισκέφθηκε, αυθόρμητη όπως ήταν στα νεανικά της χρόνια, παρενέβη για να σώσει μία χωριατοπούλα Ογγαρέζα από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της.

Προς μεγάλη έκπληξή της, δεν αντέδρασε ο χωριάτης σύζυγος που έδερνε την γυναίκα του, αλλά η ίδια η γυναίκα του, η οποία φαίνεται να απολάμβανε το ξύλο που έτρωγε!

Προφανώς μη έχοντας αναγνωρίσει την αυτοκράτειρα με θράσος της είπε : <Ποιά είσαι εσύ που πας να με σώσεις; Είναι ο άνδρας μου και καλά κάνει και με δέρνει>!

Δυστυχώς σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση περιέρχεται ο Ελληνικός λαός χάρη στις άοκνες, εντατικές και συνεχείς προσπάθειες πλύσης εγκεφάλου και υποβολής μιάς άθλιας προπαγάνδας των μηχανισμών της μνημονιοκρατίας!

Αυτόν τον άθλιο μηχανισμό προπαγάνδας θα αναπτύξω σε προσεχές πόνημά μου.
 Προς το παρόν αρκούμαι στην περιγραφή της καταστάσεως, που όλοι βιώνουν στην Ελλάδα.

Διά της υποβολής, σε συνδυασμό με απειλές (θα μας πετάξουν από την Ευρώπη, δεν θα έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις κτλ.) και μέτρα καταναγκασμού (κλείσιμο τραπεζών και capital control), <άγονται> οι δυστυχείς Έλληνες <στο να αποδεχθούν> - δεν λέω να πιστέψουν- την άποψη ότι <δεν υπάρχει ζωή έξω από τα Μνημόνια>! 
<Ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα Μνημόνια. Ορίστε, ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μνημόνιο έχουμε>!

Η σιωπή των αμνών ( Silence of the Lambs)

Το άλλο στοιχείο της άθλιας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας είναι  η <τεχνητή> παρουσίαση <ισχυρής πλειοψηφίας>, η οποία δήθεν υποστηρίζει τα <εθνοσωτήρια> Μνημόνια!

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ  (Klaus Regling), o γερμανός Πρόεδρος του γερμανοκρατούμενου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism) (ESM) δήλωσε σε σλοβακικό μέσο ενημέρωσης: <Δεν έχει δα και πολλή σημασία ποιά θα είναι  η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος, καθώς το 80% των Ελλήνων βουλευτών έχει υπερψηφίσει την συμφωνία>.
 
Έτσι λοιπόν, ω Νεοέλληνες, <άλλοι αποφάσισαν πριν από εσένα για εσένα>!

Εσύ λέγε ότι θες! Σκούζε όσο θες!
Τα Μνημόνια έχουν ευρεία πλειοψηφία! 80%!!!

Το ποσοστό αυτό απέχει κατά 10 μονάδες από τα δημοψηφίσματα και τις εκλογές των ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπου η πρόταση ή οι υποψήφιοι της μιάς και μόνο καθεστωτικής Αρχής εκλέγονται με 90%!
Στην Κίνα οι υποψήφιοι του ΚΚΚ εκλέγονται με 99.9%!
Για να θυμηθούμε και τα δημοψηφίσματα της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, που όλα ήταν πάνω από 90%!

Η <ομοιομορφία> είναι η πεμπτουσία του ολοκληρωτισμού!
Όλοι σκέπτονται κατά τον ίδιο τρόπο! Όλοι λένε τα ίδια λόγια! Σε όλους αρέσουν τα ίδια πράγματα!
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!

Υπάρχουν πάρα πολλοί όντως σατανικοί τρόποι για να κάνεις τους αμνούς να σωπάσουν..........

Αφού κοιμήσεις, και όχι απλώς ακινητοποιήσεις, το θύμα σου βάζοντας του στην μύτη ένα μαντήλι με χλωροφόρμιο, στη συνέχεια του κλείνεις το στόμα με ένα άλλο μαντήλι σε σχήμα πεταλουδίτσας! 

<Τι όμορφο θέαμα>! που θα ανέκραζε και ο Jean Pretendaire (Ελληνιστί Γιάννης Πρετεντέρης), εκ των στυλοβατών της Μνημονιοκρατίας εν Ελλάδι, μαζί με την Όλγα (όχι την Βασίλισσα, την άλλη, την Τρέμη) και τον Μπάμπη τον Παπιγιοφόρο. 

Σκόπιμο θα ήταν εκείνη η ταινία του 1991 με τον τίτλο <Η σιωπή των αμνών> να επαναπροβληθεί στους κινηματογράφους, σε όσους παραμένουν ακόμα ανοικτοί, διότι, στην δίνη της συμφοράς των μνημονιακών μέτρων κλείνουν και οι κινηματογράφοι!

 Μένω κατάπληκτος Αλέξη
  Δεν ξέρω αλήθεια τι να πω........

Τι προγραμματικές δηλώσεις θα διαβάσεις;
Zήτησες από τους υπουργούς σου να σου παρουσιάσουν Έκθεση Πεπραγμένων ανά εξάμηνο.
Ποιά πεπραγμένα;

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η μόνη <εφικτή> και <επιτρεπτή> κυβερνητική δραστηριότης είναι το <εθνοσωτήριο> Γ ΄Μνημόνιο!
 
Για να είμαστε λοιπόν, πρακτικοί, Αλέξη, μη κάθεστε να γράφετε προγραμματικές δηλώσεις εσύ και οι υπουργοί σου. Άδικα θα κουρασθείτε!
 
Μεταφράστε και παρουσιάστε στην Βουλή για προγραμματικές δηλώσεις το Γ΄ <εθνοσωτήριο> Μνημόνιο!
Άλλωστε αυτό πρέπει να εφαρμόσετε!

*Ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας είναι διεθνολόγος.


http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.