Να μην κλείσουν τα 17 καταστήματα Carrefour - Μαρινόπουλος ζητά το ΕΚΗ

Σχόλιο: Χρειάζεται αγώνας από τους εργαζόμενους τουλάχιστον να μην χάσουν την δουλειά τους. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ξανά ότι η όποια λύση θα είναι προσωρινή όπως προσωρινή έχει γίνει η εργασία και η ίδια προοπτική στην ζωή όλου του λαού μας από την στιγμή που χάνεται η πατρίδα μας μέρα με την μέρα. Σε αυτή την διεκδίκηση θα πρέπει να στρατευτεί ο λαός μας αν θέλει να τελειώνει με τον διαρκή εφιάλτη. Για να μπορέσει να να θεμελιώσει ο ίδιος ξανά τα δικαιώματα του.

Να μην αναστείλει τη λειτουργία των 17 καταστημάτων όπως σχεδιάζει,  καλεί την πολυεθνική Carrefour –Μαρινόπουλος το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τονίζοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, το ΕΚΗ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο. Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα. 


Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε πολύ σκληρές συνθήκες "βάζοντας πλάτη" με μειώσεις  μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο.

ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.