Αναλόγως των τετραγωνικών η λυπητερή στα μαγαζιά

 

Το επόμενο... μπουγιουρντί από την «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε.» προορίζεται για τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφενεία και τις καφετέριες. Προς το παρόν, βέβαια, η εταιρεία δεν έχει διεκδικήσει ούτε ευρώ.

Είναι αυτό που (τους) έλειπε στους μαγαζάτορες μετά και την αύξηση του ΦΠΑ, να πρέπει να πληρώσουν και για τις τηλεοράσεις που διαθέτουν στα καταστήματά τους.

Και ξέρετε πώς είναι αυτά, έτσι; Στις καφετέριες συνήθως δείχνουν βίντεο κλιπ ή fashion shows από ξένα κανάλια χωρίς ήχο, ενώ στα εστιατόρια παίζει μία τηλεόραση δίχως να την...
παρακολουθεί κανείς, έτσι, για να «τραβάει» το μάτι.

Μόνο στα καφενεία στα χωριά κάθονται βαριεστημένα τα περήφανα γερόντια και βλέπουν, κάνοντας πλάκα, τις ειδήσεις των 8.

Τα μαγαζιά, λοιπόν, θα κληθούν να πληρώσουν και η... λυπητερή θα προκύψει αναλόγως των τετραγωνικών τους. Από 234 ευρώ κάθε χρόνο αυτά που είναι μέχρι 100 τ.μ. έως 1.173 ευρώ τα πολύ μεγάλα, από τα 700 τ.μ. και άνω.

Αν προσθέσουμε και τα δικαιώματα που πληρώνουν τα καταστήματα για τη μουσική που παίζουν, για τα συγγενικά δικαιώματα στη ΓΑΙΑ και τα πνευματικά στην ΑΕΠΙ, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα επιπλέον ποσό που πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο (δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά προστίθεται στα υπόλοιπα).

Να γιατί... αγαπάω τα κανάλια: αποφεύγουν τα ίδια να πληρώνουν, αλλά ζητούν τώρα χρήματα από τον κόσμο. Κάποιοι θα έλεγαν πως το θράσος τους είναι τεράστιο. Εγώ λέω πως έχουν τον τρόπο τους. Μπράβο, μπράβο (τους).

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.