Νεκροί εκατοντάδες Κούρδοι αντάρτες από επιδρομές της Τουρκίας


H Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν | AP 
Περίπου 260 Κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε μια εβδομάδα από τις επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.
Το πρακτορείο ειδήσεων, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχουν επαληθευθεί από άλλη πηγή, μεταδίδει σήμερα πως ο αδελφός του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, είναι μεταξύ των τραυματιών.
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έκανε χθες έκκληση να σταματήσουν τόσο ο τουρκικός στρατός όσο και οι αντάρτες του PKK τις εχθροπραξίες και να επαναληφθούν ο διάλογος και η ειρηνευτική διαδικασία για το Κουρδικό. Παρά το ότι ο Ντεμιρτάς πήρε αποστάσεις από το PKK, οι εθνικιστές δεν θέλουν διάλογο με τους Κούρδους.
Ο Νουρετίν Ντεμιρτάς έχει στρατευθεί στις τάξεις των Κόυρδων ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του βόρειου Ιράκ και η ισλαμοσυντηρητική τουρκική εξουσία προβάλλει το γεγονός αυτό ως επιπλέον ένδειξη της «συμπαιγνείας» μεταξύ του PKK και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
Από τις 24 Ιουλίου που η Τουρκία εξαπέλυσε «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», δεκάδες αεροπορικές επιδρομές επικεντρώθηκαν στους Κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος, ενώ η Άγκυρα είχε θέσει ταυτοχρόνως ως στόχους το PKK και τους τζιχαντιστές.
 efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.