Novartis: Στις άλλες χώρες την τιμωρούν, στην Ελλάδα την βραβεύουν



Η εταιρία που απασχόλησε όσο καμία άλλη τα ελληνικά δεδομένα τα τελευταία χρόνια, μια υπόθεση που προκάλεσε εξεταστικές επιτροπές, ελέγχους για σκάνδαλα από τις εισαγγελικές Αρχές, πορίσματα ακόμα και από το FBI, προστατευόμενους μάρτυρες και καταγγελίες για «μαύρο» χρήμα σε πολιτικά πρόσωπα, βραβεύτηκε στην Ελλάδα!

Η Novartis Hellas απέσπασε πλατινένια διάκριση από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), ένα βραβείο το οποίο, άκουσον άκουσον, έλαβε για 3η συνεχή χρονιά.

Μιλάμε για μια εταιρία εναντίον της οποίας μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει αγωγή για αποζημίωση ύψους 214.000.000 ευρώ. Υποβλήθηκε με καθυστέρηση 17 μηνών από την ημέρα που εκδόθηκε η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (29 Δεκεμβρίου του 2020) και, μεταξύ άλλων, καλούσε την κυβέρνηση να αποστείλει άμεσα αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την παροχή όλων των στοιχείων της υπόθεσης Novartis που βρίσκονται στην κατοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων Αρχών και αποτέλεσαν τη βάση της συμφωνίας που επετεύχθη στις ΗΠΑ. Η κατάθεση της αγωγής κατά της Novartis από το Ελληνικό Δημόσιο δεν υπεβλήθη σε μια τυχαία περίοδο, αλλά τώρα που εντείνονται οι φήμες για την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Φυσικά, ουδείς θα περίμενε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να αποσιωπήσει το μέγα σκάνδαλο και επιμένει πως οι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας ήταν μόνο γιατροί που χρηματίστηκαν από την πολυεθνική εταιρία, βγάζοντας εντέχνως εκτός του κάδρου τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Είναι οι ίδιοι, άλλωστε, που έφτασαν στο σημείο να λογοκρίνουν ακόμα και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, με τη δικαιολογία ότι η υπόθεση αφορά μόνο γιατρούς, κάτι το οποίο καταρρίφθηκε ξεκάθαρα μετά την αποκάλυψη ότι από έγγραφο του FBI είχαν αφαιρεθεί ονόματα πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα τα οποία χρηματίστηκαν, όπως αυτό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Με φόντο όλα τα παραπάνω, στην Ελλάδα βραβεύεται μια εταιρία που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και εις ανώτερα…

από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.