Κάνει ότι δεν κατάλαβε η κυβέρνηση την παρέμβαση Καραμανλή

 


Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης

Κάνει ότι δεν κατάλαβε η κυβέρνηση τις χθεσινές αιχμές του Κώστα Καραμανλή σε ότι αφορά την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο αλλά και τον ρόλο των ΗΠΑ στο Ουκρανικό με την οποία είναι ταυτισμένη η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μία διεξοδική και εξαιρετική ανάλυση των διεθνών εξελίξεων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέπτυξε προβληματισμούς και ανησυχίες για την συνέχιση του πολέμου και μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και ανησυχίες για κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα που ενθαρρύνεται από ρωσικό αναθεωρητισμό. Παράλληλα ανέδειξε παραστατικά την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και συνέχιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας μας».

Άλλωστε με παρόμοιο τρόπο αντιμετώπισε και την αντίστοιχη και στο ίδιο μήκος κύματος παρέμβαση τους Αντώνη Σαμαρά, στο Συνέδριο της ΝΔ. Σημειώνεται ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αποδόμησαν τόσο την προσωπική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν όσο και την ταύτιση με την αμερικανική στάση που ευνοεί την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, όταν κατά την άποψή τους η Ελλάδα θα έπρεπε να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες για ειρήνευση.

Ποιος πληρώνει τα όπλα στην Ουκρανία

Για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και αν τα άρματα που θα στείλουμε αποσύρονται από τα ελληνικά νησιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ότι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει. Η αποστολή υλικού δεν αποδυναμώνει την αμυντική δυνατότητα της χώρας. Ότι φεύγει θα αντικατασταθεί με νεότερο και της νέας γενιάς οπλισμό, ώστε να μην έχουμε καμία επιχειρησιακή απώλεια για την άμυνα της χώρας». Ανέφερε ότι είναι στο πλαίσιο παλαιότερης απόφασης του ΚΥΣΕΑ, ωστόσο δεν απάντησε ποιος θα πληρώσει την αντικατάσταση των αρμάτων μάχης και γιατί πρώτα το ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σολτς και μετά η ελληνική κυβέρνηση.

Όσον αφορά το αίτημα των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την αποστολή οπλισμού απάντησε ότι υπάρχουν οι θεσμικοί τρόποι στην Βουλή μέσω των οποίων μπορούν να ζητήσουν ενημέρωση, εν ολίγοις ότι δεν σκοπεύει ο πρωθυπουργός να τους ενημερώσει.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.