“Για τα πανηγύρια οι βουλευτές της ΝΔ”! – Λέτε να πιστέψουμε τον Κυριάκο;

 


Γράφει η Κόμπρα

Μα τί τον έπιασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Καλαμάτα! Όχι δεν αναφέρομαι στην επιλογή του να την επισκεφτεί με το πρωθυπουργικό Falcon. Δεν θα πέσω στην παγίδα του λαϊκισμού, όπως κάποιοι κακεντρεχείς που σχολιάζουν ότι το έκανε για να αποφύγει τα διόδια! Θα μείνω στην δήλωσή του για τους βουλευτές του, για τους οποίους είπε καθαρά και ξάστερα ότι «είναι για τα πανηγύρια»!

Όταν ένας ψηφοφόρος του ζήτησε «να βάλει τους βουλευτές (του) να χορεύουν στο ένα πόδι», ο πρωθυπουργός απαντά περιχαρής: «να χορεύουν; Εγώ ξέρω άλλη δουλειά δεν κάνουν, μόνο για τα πανηγύρια είναι!». Και για να μην με αμφισβητήσετε, ιδού και το βίντεο:



Αναρωτιόμαστε τί τον έπιασε τον Μητσοτάκη για να προβεί σε τέτοια απαξιωτική δήλωση κατά της κοινοβουλευτικής ομάδας του. Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, όμως, είναι μάλλον κάτι θα ξέρει περισσότερο από μένα για τους δικούς του. Αλλά να τους βγάλει τόσο ωμά στη σέντρα βρε παιδί μου, δεν το περίμενα. Όχι ότι οι “γαλάζιοι” βουλευτές είναι αστέρια. Πολλοί μας έχουν βομβαρδίσει με “μαργαριτάρια”, μας έχουν πλημμυρίσει στην ανοησία, αλλά όχι και τέτοια γενίκευση βρε Κυριάκο μου. Ούτε και οι πιο ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της Δεξιάς ή Κεντροδεξιάς ή τέλος πάντων “Ποταμο-Δεξιάς” δεν θα έλεγαν κάτι τέτοιο…

Πάντως, ένας “γαλάζιος” βουλευτής που τον ρώτησα αν “είναι για τα πανηγύρια”, μου απάντησε πονηρά: “μπρος εκείνος, πίσω εμείς, όλοι μας ένα τσούρμο για τα πανηγύρια”! Αμάν βρε παιδιά, τί κρίση αυτοκριτικής σας έπιασε εκεί στη ΝΔ. Είπαμε, αλλά όχι και έτσι. Από τη μια άκρη στην άλλη πάτε. Από το “όλα καλά τα κάνετε” πέσατε στο “όλοι για τα πανηγύρια”!

Και καλά με το πολιτικο-ψυχολογικά σας, αλλά επειδή είσαστε στο τιμόνι της ρημάδας της Ελλάδας κάτι πρέπει να κάνετε για το κακόμοιρο το πόπολο. Οι μικρομεσαίοι είναι στα κάγκελα με τις διαρκείς ανατιμήσεις των πάντων, τελευταία αύξηση αυτή των ταξί. Και καλά ταξί μπορεί να μην πάρεις, αλλά πώς να ζήσεις χωρίς ηλεκτρικό και άλλα απολύτως αναγκαία;

Εδώ που τα λέμε, με όλο τον σεβασμό στον θεσμό του βουλευτή, πάνω-κάτω το πολιτικό μας σύστημα έχει κάτι που θυμίζει πανηγύρι… Οι βουλευτές, που –με βάση το Σύνταγμα– ψηφίζουν κατά συνείδηση, μου θυμίζουν περισσότερο “λόχο”, για να θυμηθώ παλιότερο χαρακτηρισμό. Μήπως δεν στοιχίζονται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πίσω από τον εκάστοτε αρχηγό-πρωθυπουργό; Οπότε κάπου έχει ένα δίκιο ο Κυριάκος που όχι μόνο τους θεωρεί για τα πανηγύρια, αλλά και το λέει δημόσια.

Το ξέρουμε ότι σ’ όλα τα κόμματα ο “καλός βουλευτής” είναι ο βουλευτής που λέει “ναι σε όλα”, την φράση-σύμβολο του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, ακόμα και στα δίσεκτα χρόνια των μνημονίων. Ναι, εκείνων που ψηφίζονταν με συνοπτικές διαδικασίες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για να είμαι δίκαιος). Οι βουλευτές, εξάλλου, ψήφιζαν χωρίς να προλάβουν καν να διαβάσουν τί ψήφιζαν, όπως είχε ομολογήσει σε άλλη κρίση ειλικρίνειας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Και μιας και βγήκαμε πλέον από την Ενισχυμένη Εποπτεία, μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να πανηγυρίσουμε έξαλλα, από κοινού και με τους “γαλάζιους” βουλευτές. Αν κρίνουμε, άλλωστε, από τη δήλωση του πρωθυπουργού, αυτοί έχουν και εμπειρογνωμοσύνη, αφού «μόνο για τα πανηγύρια είναι»…

από slpress

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Από το Blogger.