Φεύγει η Volkswagen απο την Τουρκία



 Από την σελίδα στο facebook Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα. Ακολουθήστε την σελίδα για πληρέστερη ενημέρωση.

Τον Οκτώβριο του 2019, με 1 δισεκατομμύριο ευρώ ως κεφάλαιο, η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων Volkswagen ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εργοστάσιο στη Μαγνησία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το εργοστάσιο θα κατασκευαζόταν ως το τέλος του 2021 και θα απασχολούσε 4.000 εργαζόμενους.

Προβλεπόταν να παράγει 300.000 αυτοκίνητα ετησίως (1000 αυτοκίνητα περίπου την ημέρα!) και συγκεκριμένα τα σεντάν Skoda Superb και VW Passat ξεκινώντας από το 2022.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επισήμως πλέον ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για τη δημιουργία μεγάλης μονάδας στη δυτική Τουρκία.

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού της Volkswagen, δήλωσε στο WirtschaftsWoche, πριν 1 μήνα, ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είχε αντιταχθεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας και ότι οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Το κρίσιμο γεγονός για την ακύρωση της επένδυσης ήταν η στρατιωτική επιχείρησή της στη Συρία η οποία επικρίθηκε και χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως εισβολή.

Να σημειώσουμε ότι ένας από τους όρους της συμφωνίας ήταν ότι ο κρατικός μηχανισμός της Τουρκίας θα εφοδιαζόταν με αυτοκίνητα της Volkswagen. Έτσι αρχικά ο Ερντογάν παρότρυνε δημόσιες υπηρεσίες, κρατικούς αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους να αγοράζουν μόνο Volkswagen και Skoda. Μετά όμως από τα τελευταία νέα και το σοκ που προέκυψε από την επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού οίκου για οριστική ματαίωση της επένδυσης ο Ερντογάν τα γύρισε. Έδωσε εντολή να μην αγοράζουν Volkswagen οι κρατικοί φορείς και να περιορίσουν σταδιακά τη χρήση αυτών που κατέχουν. Σε κρατικούς αξιωματούχους δόθηκε επίσης εντολή να μη χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα της VW.

Πληροφορίες από οικονομικούς κύκλους αναφέρουν ότι και άλλοι μεγάλοι διεθνείς όμιλοι που σκόπευαν να επενδύσουν στη χώρα ήδη ανακρούουν πρύμναν και παγώνουν ή ματαιώνουν τα σχέδια τους.

από ardin-rixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.