Επιχείρηση «Ελευθερία» -σωτηρία ή φιάσκο;



 Γράφει ο Όθωνας Κουμαρέλλας

Στις 2 Δεκεμβρίου είχα γράψει:
«Επειδή ο ψυχολογικός και ηθικός εκβιασμός για να υποχρεωθεί ο κόσμος να προχωρήσει μαζικά στον εμβολιασμό για τον covid-19, πολλοί ξεκίνησαν ήδη με αναρτήσεις και με εκπομπές στα ΜΜΕ να προσπαθούν να μας πείσουν εκθειάζοντας τα επιτεύγματα της επιστήμης και ότι τα εμβόλια είναι μια κατάκτηση της ανθρωπότητας και ότι ενδεχομένως χωρίς αυτά σήμερα δεν θα υπήρχαμε….»

«…Ότι τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση της επιστήμης είναι απολύτως σωστό, όπως σωστό είναι ότι η ανθρωπότητα απαλλάχθηκε, μερικές φορές οριστικά, από βαρύτατες μολυσματικές ασθένειες, αλλά αφορούν στην μια όψη. Τη γενική του ζητήματος. Υπάρχει και η άλλη, η ειδική, που αφορά στη συγκεκριμένη επιδημική νόσο…..»

«…Τώρα πια δεν είμαστε στον Μάρτιο που δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιό και την επιδημιολογική του συμπεριφορά. Τώρα γνωρίζουμε ότι από τους 100 που θα μολυνθούν μόνον οι πέντε θα αναπτύξουν τη νόσο covid και από αυτούς μόνον ο ένας θα νοσήσει σοβαρά και θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τώρα ξέρουμε ότι αυτοί που πραγματικά απειλούνται είναι οι υπερήλικες που έχουν σοβαρές συνοσηρότητες. Λιγότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού. Προς τι λοιπόν αυτή η πρεμούρα του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού;

Τώρα ξέρουμε πχ ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν καθόλου. Γιατί λοιπόν να εμβολιαστούν αυτά; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μεταγενέστερο χρόνο με τον τεχνητό αυτόν ερεθισμό του ανοσοποιητικού τους, χωρίς αποχρώντα λόγο, δεν θα υπάρξουν αυτοάνοσες αντιδράσεις, που μπορεί να τα συνοδέψουν για την υπόλοιπη ζωή τους;

Μα, θα πει κάποιος, να εμβολιαστούν και τα παιδιά για να μην κινδυνεύσει ο παππούς και η γιαγιά.

Μα αυτοί ακριβώς πρέπει να εμβολιαστούν. Ο παππούς και η γιαγιά! Κι εάν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, τότε δεν κινδυνεύουν από κανέναν ανεμβολίαστο πιτσιρικά, ή όχι.

Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα περί ου ο λόγος εμβόλια, αφού στο σύντομο χρονικό διάστημα που δοκιμάστηκαν σε νεαρά κατά κανόνα και υγιή άτομα, δεν γνωρίζουμε, τουλάχιστον στον απόλυτο βαθμό και με τη σιγουριά που παρουσιάζεται, είτε τηρήθηκαν με ευλάβεια τα πρωτόκολλα, είτε όχι. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες και οι ιατροί που εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες.

Έτσι, εάν τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά, όσο λένε, τζάμπα θα μας πιέσουν τα κάνουμε όλοι, έχοντας αρχίσει από τώρα την προπαγάνδα και τους ηθικούς εκβιασμούς!

Για την ασφάλεια επίσης, τα στοιχεία είναι λίγα και αφορούν στο χρόνο που έγιναν οι δοκιμές. Μεσομακροπρόθεσμες παρενέργειες, όπως πυροδότηση αυτοάνοσων κτλ δεν ανιχνεύονται σε σχετικά μικρά δείγματα και στον ελάχιστο χρόνο των δοκιμών. Αλήθεια τι απέγινε με εκείνους τους εθελοντές της Astra-Zeneka που παρουσίασαν νευρολογική διαταραχή, τύπου εγκάρσιας σκλήρυνσης; Μάθαμε κάτι γι’ αυτούς;

Επίσης, για την ασφάλεια των εμβολίων, σοβαροί επιστήμονες και γιατροί εκφράζουν επιφυλάξεις -και μάλιστα δημόσια- για τη σπουδή του μαζικού εμβολιασμού σε υγιή άτομα, που μάλιστα ο κίνδυνος που διατρέχουν από τον ιό είναι αμελητέος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος τις προάλλες έθεσε το ζήτημα στη σωστή του βάση. Είπε περίπου, καλύτερα να χάσω πχ 100 από το εμβόλιο παρά 1.000 από τον covid. Κι έτσι είναι! Αλλά εάν υπάρχει έστω και μικρή υποψία ότι μπορεί και να «χαθούν» κάποιοι από το εμβόλιο, τότε αυτοί θα πρέπει να ανευρεθούν μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν πραγματικά έτσι κι αλλιώς, ή που εθελοντικά αποφασίζουν να ρισκάρουν, κι όχι υποχρεωτικά από το σωρό των υγιών κι όποιον πάρει ο χάρος! Δεν είναι μόνο θέμα στενά δημοκρατίας, αλλά πρωτίστως ηθικής.

Υπάρχει και ένα τρίτο ζήτημα, που δεν ακούγεται καθόλου. Μέχρις ότου καταστεί δυνατός ο μαζικός εμβολιασμός, περίπου από την άνοιξη και μετά, θα έχει επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία με φυσική μόλυνση σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό, καθιστώντας τον εμβολιασμό, επί της ουσίας, περιττό. Ήδη υπολογίζεται ότι ήλθαν σε επαφή με τον ιό και μολύνθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια άτομα στην Ελλάδα -τουλάχιστον! Λιγότεροι από 30.000 τελικά νόσησαν, όλοι όμως απέκτησαν φυσική ανοσία. Σήμερα η επιδημία «τρέχει» με περίπου 15.000 μολύνσεις την ημέρα, ίσως και πολύ περισσότερες, κανείς δεν ξέρει, διότι δεν γίνεται σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Με την νέα οξυκόρυφη έξαρση που αναμένεται στις -ή μετά από λίγο- γιορτές (στη νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Αττική αυτή τη φορά, αφού στα βόρεια η ίωση εξαντλεί σταδιακά τα «καύσιμά» της), ο άνοσος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα τρία και παραπάνω εκατομμύρια, με την επιδημία να σβήνει εκεί γύρω στην άνοιξη.

Κι εγώ αναρωτιέμαι, εάν μολύνθηκα κάποια στιγμή από τον ιό και απέκτησα ανοσία, ή προϋπήρχε διασταυρούμενη ανοσία από προηγούμενες μολύνσεις από άλλους κορωναϊούς, γιατί να πρέπει να εμβολιασθώ; Τι θα μου προσφέρει παραπάνω ένα εμβόλιο από τη φυσική ανοσία;

Κι αν η φυσική ανοσία μπορεί να είναι προσωρινή, που δεν είναι, ακόμη προσωρινότερη θα είναι η τεχνητή μέσω του εμβολιασμού. Γι’ αυτό μας προϊδεάζουν για επαναληπτικούς εμβολιασμούς κάθε χρόνο. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση στη φυσική μόλυνση ο οργανισμός να μη θυμάται. Με τα εμβόλια μπορεί να είναι διαφορετικά. Απλά δεν γνωρίζουμε.

Πολύ περισσότερογιατί να εμβολιαστώ, όταν το εμβόλιο, μάλλον επάνω μου θα δοκιμαστεί οριστικά για την ασφάλειά του, εάν σπεύσω;»

20 ημέρες μετά

Σήμερα, 20 ημέρες μετά, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου παρεκτός ότι ήδη στο Ην. Βασίλειο και στις ΗΠΑ άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί και τα ερωτήματα που έθεσα στις 2 Δεκεμβρίου παραμένουν αναπάντητα.

Είναι γεγονός, ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παρενέργειες από τη χορήγηση του εμβολίου, πέραν ενός κάπως αυξημένου ποσοστού που ανέρχεται περίπου στο 3% των εμβολιασθέντων, των συνήθων παρενεργειών κάθε τύπου εμβολίου. Επίσης, πολύ γρήγορα έγινε γνωστό, ότι οι αλλεργικοί θα πρέπει να αποφύγουν τον εμβολιασμό, ενώ από τις ίδιες τις εταιρείες προδιεγράφη ότι τα παιδιά μέχρι και τουλάχιστον την ηλικία των 16 ετών εξαιρούνται του εμβολιασμού, καθώς επίσης οι έγκυοι και όσες σκοπεύουν να καταστούν έγκυοι το επόμενο διάστημα.

Ήδη, λοιπόν, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού εξαιρείται του εμβολιασμού, καθιστώντας την υποχρεωτικότητα μη εφαρμοστέα για πολλούς.

Μολονότι και πολλοί από τους επιστήμονες που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για την ασφάλεια των εμβολίων, με τη δημοσίευση περαιτέρω στοιχείων και μετά τις προσωρινές εγκρίσεις από τους επίσημους οργανισμούς (FDA, EMA κτλ), σήμερα παρουσιάζονται με μεγαλύτερη βεβαιότητα ως προς την ασφάλεια, κανείς δεν τολμά να θίξει το ζήτημα των μεσομακροπρόθεσμων παρενεργειών του εμβολίου κυρίως σε νέα και υγιή άτομα, που μάλιστα δεν κινδυνεύουν από τον covid-19.

Το γεγονός αυτό είναι αρκετό για να συντηρούνται οι γενικότερες επιφυλάξεις τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και του ίδιου του υγειονομικού προσωπικού, ακόμη και των ιατρών πρώτης γραμμής, και αυτό φαίνεται από το χαμηλό ποσοστό αποδοχής που καταγράφηκε στα νοσοκομεία.

Έτσι, δεν φαίνεται καμία προπαγανδιστική εκστρατεία να έχει τη δυνατότητα να πείσει για το ξεπέρασμα αυτών των επιφυλάξεων -εάν δεν τις ενισχύει κιόλας-, αφού τα ζητήματα και τα ερωτηματικά που προκύπτουν παραμένουν αναπάντητα ελλείψει δεδομένων.

Το γεγονός αυτό μαζί με τον περιορισμένο αριθμό εμβολίων που σταδιακά μόνον μπορούν να φτάνουν στη χώρα, με τον εμβολιασμό προκειμένου να ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να χρειάζεται πολλούς μήνες, ίσως και πάνω από έναν χρόνο. Αυτό δημιουργεί νέα ερωτηματικά καθόσον δεν είναι γνωστή η διάρκεια της ανοσίας που προσφέρεται. Όπως επίσης παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ένας εμβολιασμένος είναι δυνατό να μεταδίδει τον ιό, ή όχι. Έτσι, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις γίνονται πια διαρκείς και οι βλάβες που προκαλούν τεράστιες και μη αναστρέψιμες.

Με αυτά τα δεδομένα η επιχείρηση «Ελευθερία» απέχει λιγότερο από το ελάχιστο που χρειάζεται για να μετατραπεί σε ένα μεγάλο φιάσκο.

Καλά θα κάνει λοιπόν η κυβέρνηση των -λιγότερο, ή περισσότερο- αρίστων, να «κόψει» τις μαλακίες (ω ναι! Καθόλου κομψό αυτό εκ μέρους μου, αλλά χρησιμοποιώ τη λέξη με την… αρχαιοελληνική της έννοια), τους εκφοβισμούς και τους ηθικούς εκβιασμούς, να σκύψει πάνω από το πραγματικό πρόβλημα της πανδημίας και να προχωρήσει άμεσα σε αυτό που τόσους μήνες απέφυγε να κάνει επενδύοντας τα πάντα στο εμβόλιο, τρομοκρατώντας τον κόσμο και κατασυκοφαντώντας ως «ψεκασμένους» όσους εκφράζουν επιφυλάξεις.

Να ενισχύσει άμεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να οργανώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να φέρει με έκτακτη εισαγωγή, όσες δόσεις είναι διαθέσιμες από τα σωτήρια φάρμακα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία είναι τα μόνα που θα αποτρέψουν την τραγωδία που δύναται να προκαλέσει το «τρίτο» πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές και μέχρι την επίτευξη της ανοσίας της κοινότητας, είτε βοηθήσει στην επίτευξή της το εμβόλιο, είτε όχι.

Επειδή όμως επικρατεί η ημιμάθεια και ο ανορθολογισμός, ενώ ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά Νοοτροπία, που διακατέχει οριζοντίως και καθέτως τόσο το πολιτικό σύστημα μέχρι και την «άκρα» πλην απολύτως συστημική αριστερά, όσο και ευάριθμα τμήματα της κοινωνίας, δεν περιμένω να γίνει τίποτε από αυτά που χρειάζονται.

Λυπάμαι μόνον τους ανθρώπους που θα πληρώσουν βαρύ το τίμημα, ακόμη και με τη ζωή τους, αυτήν τη Νοοτροπία.

από hereticalideas, μέσω metopotouoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.