Το Λιμενικό πιάστηκε στα πράσα

 


Γράφει ο Δημήτρης Αγγελίδης

Άλλο ένα πειστήριο για την παράνομη δραστηριότητα των ελληνικών αρχών στο Αιγαίο κυκλοφόρησε από το τουρκικό λιμενικό, που κατέγραψε σε βίντεο από αέρος άλλη μία επαναπροώθηση προσφύγων -μεταξύ των οποίων και παιδιά- με τη γνωστή φουσκωτή σχεδία.

Νέο βίντεο καταγράφει από αέρος σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το ΛΣ-70, και συνοδευτικό σκάφος να μεταφέρουν πνευστή σχεδία τύπου liferaft γεμάτη ανθρώπους και να την εγκαταλείπουν ακυβέρνητη στα κύματα ανοιχτά στο Αιγαίο το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου.

Το βίντεο έχει γυριστεί από μέσο εναέριας επιτήρησης του τουρκικού Λιμενικού και δημοσιοποιήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες καταγραφής που αποτυπώνονται στο βίντεο έχουν σβηστεί, πλην της ημερομηνίας και της ώρας, προφανώς για να μη δοθούν στοιχεία για τα μέσα επιτήρησης που χρησιμοποιεί η Τουρκία.

Ωστόσο, τα σκάφη του Λιμενικού απεικονίζονται με ευκρίνεια: το συνοδευτικό σκάφος παραλαμβάνει τη σχεδία από το ΛΣ-70, τη ρυμουλκεί εξ επαφής σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, την εγκαταλείπει, κάνει στροφή 180 μοιρών και απομακρύνεται με ταχύτητα. Το ζουμ της κάμερας στην εγκαταλειμμένη σχεδία δείχνει ότι είναι γεμάτη ανθρώπους.

Διαβάστε την συνέχεια στο efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.