Ο Τραμπ, το τουίτερ και οι άλλοι

 


Γράφει η Κορίνα Βασιλοπούλου

Το τουίτερ κατέβασε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, οριστικά και αμετάκλητα. Η είδηση δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον για εμάς τους τουιτεράδες. Κάτι μήνες τώρα, ειδικά από τις εκλογές και μετά, το μέσο τον είχε βάλει κάποιες φορές σε αναστολή. Κάθε μέρα σχεδόν κατέβαζε αναρτήσεις του ή έβαζε ειδική σήμανση σε αυτές για παραπλανητικό περιεχόμενο. Και αφού ούτε μετά τα αίσχη που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο ο Τραμπ δεν έβαλε μυαλό, εξορίστηκε από το τουίτερ μια και καλή.

Ομολογώ πως θα μου λείψει. Τα μηνύματα του Τραμπ στο τουίτερ ήταν συχνά αστείρευτη πηγή γέλιου, για εμάς τουλάχιστον που είχαμε την πολυτέλεια να παρατηρούμε τα πράγματα από μακριά. Θα μου λείψουν τα ξεσπάσματά του, οι χοντράδες του, οι εγκεφαλικές ασυναρτησίες του, η αγωνία του ποιος θα πατήσει πρώτος το κουμπί, όπως τότε που αποκαλούσε τον Κιμ «μικρό πυραυλάνθρωπο» και απειλούσε τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά» και «οργή».

Θα μου λείψουν τα MAGA (συντομογραφία του «Make America Geat Again» (Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά) ή, πιο πρόσφατα, τα «Stop the Steal» (σταματήστε την [εκλογική] κλοπή) που περνούσαν στο άσχετο από τη χρονογραμμή μου. Επίσης, δεν θα μάθω ποτέ τι εννοούσε ο ποιητής όταν έγραφε «confeve», ένα μήνυμα που αργότερα έσβησε, ωστόσο, πρόλαβε να αποτυπωθεί στους επικοινωνιακούς άθλους της θητείας του.

Και πέρα από την πλάκα, πολύ ορθά το τουίτερ κατέβασε τον λογαριασμό του. Και άργησε. Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο ρατσιστικός λόγος και τα κηρύγματα μίσους δεν πρέπει να βρίσκουν βήμα πουθενά. Γι’ αυτό και θα μαλώσω τον Τζακ Ντόρσι, τον διευθύνοντα σύμβουλο του τουίτερ.

Βρε Τζακ, εδώ έριξες κοτζάμ πρόεδρο των ΗΠΑ. Τους δικούς μας πρώην και νυν χρυσαυγίτες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης και καταδικασμένους, με τη βούλα, πώς τους αφήνεις να τουιτάρουν εντελώς ανεξέλεγκτοι, χωρίς ούτε καν μια τόση δα επισήμανση; Αποκλείεται να μην έχεις έναν σκασμό καταγγελίες. Θα μου πεις, βέβαια, σου πήρε μια τετραετία και βάλε ώσπου να πάρεις χαμπάρι τι τέρατα έγραφαν ο Τραμπ και οι οπαδοί του. Οπότε, θα κάνω λίγη υπομονή. Οχι για πάρα πολύ όμως, να ξέρεις...

από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.