Τι «ταμείο» έκαναν κάποιοι το 2020! Η πανδημία ξεσκέπασε πολλά
Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος
Το δίσεκτο 2020 φεύγει αλλά μας κληροδοτεί το τεράστιο φορτίο της πανδημίας. Ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έγινε καταλύτης μέσα από τον οποίο διαφάνηκαν οι αντοχές των συστημάτων Υγείας σε Δύση και Ανατολή. Κάποιοι θεωρούν ότι η Κίνα έβαλε «γυαλιά» σε όλους...
Στο τέλος κάθε χρονιάς συνηθίζεται να γίνεται αυτό που κάποιοι το εκφράζουν με τον αδόκιμο, κατά τη γνώμη μου, λογιστικό όρο: ταμείο!
Έστω και έτσι, «ταμείο» στον έναν ή τον άλλον βαθμό κάνουν σε όλες τις χώρες. Και το «ταμείο» παντού φέτος περιέχει σίγουρα τα τεκταινόμενα γύρω από την πανδημία. Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως των αναπτυγμένων χωρών, τα πεπραγμένα στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας μάλλον συνάδουν με την έκφραση ότι το «ταμείο» ήταν... μείον!
Η... ρίζα της ευρωπαϊκής εστίας του κορονοϊού, η Βόρεια Ιταλία, τις πρώτες εβδομάδες βρέθηκε σχεδόν σε κατάρρευση, οι «σύντροφοι» της Ε.Ε. σφύριζαν... κλέφτικα στις εκκλήσεις για βοήθεια. Αυτή ήρθε για την Ιταλία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, από τη... Ρωσία!
Βοήθεια σε τέτοιο βαθμό και μέγεθος που μέσα σε διάστημα 35-40 ημερών κατόρθωσαν να τιθασεύσουν την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού, και πολλοί κάτοικοι του Μπέργκαμο έβγαζαν στους δρόμους, πλακάτ, με επιγραφές: «VIVA Russia!» Η ρωσική βοήθεια ήταν τέτοια που θορυβημένοι ευρωγραφειοκράτες βυσσοδομούσαν και κάκιζαν τη Μόσχα ότι επιχειρεί να... εισβάλει στο ΝΑΤΟ!
Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανέδειξε τα όρια αντοχής του συστήματος Υγείας κάθε χώρας. Αλλά και ξεδίπλωσε διάπλατα τον φαρισαϊσμό των λόγων περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!
- Όταν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της σε άλλους Ευρωπαίους αρνούμενη βοήθεια...
- Όταν οι ΗΠΑ, ως σύγχρονοι πειρατές, άρπαζαν φορτία με μάσκες και ιατρικό υλικό που προορίζονταν για τη Γαλλία, Γερμανία κ.ά. στα ανοικτά της Κίνας και τα... ιδιοποιούνταν στέλνοντάς τα στην Αμερική!
- Όταν το ΝΑΤΟ άδειαζε τις βάσεις του στην Ιταλία μεταφέροντας ιατρικά αποθέματα στις ΗΠΑ αφήνοντας βασικό σύμμαχό της στο έλεος της πανδημίας...
- Όταν ο Τραμπ, ακολουθώντας την προσφιλή αμερικανική πολιτική ότι για όλα φταίνε «οι άλλοι», με χυδαίο και άξεστο τρόπο επαναλάμβανε συνεχώς τη λέξη... κινεζοϊός, επιρρίπτοντας έτσι τις ευθύνες στην Κίνα!
Σε εκείνο το στάδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία αποδείχτηκε ότι διαθέτουν συστήματα Υγείας πολύ πιο αποδοτικά όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης ενός φαινομένου που αγγίζει την υγεία του πληθυσμού συνολικά.
Διαβάστε την συνέχεια στο sputniknews
Δεν υπάρχουν σχόλια: