Δύο ασημένια μετάλλια οι ιστιοπλόοι μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα RSX

 


Δύο φορές ανέβηκε στον ιστό των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων RSX η ελληνική σημαία.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης και η Κατερίνα Δίβαρη, ύστερα από εντυπωσιακές εμφανίσεις, θα επιστρέψουν από τη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας και στις αποσκευές τους θα έχουν από ένα ασημένιο μετάλλιο.

Η Κατερίνα Δίβαρη όμως θα είναι διπλά χαρούμενη διότι, εκτός από το μετάλλιο, εξασφάλισε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολύ κοντά στο μετάλλιο έφτασε και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος μέχρι και την 9η ιστιοδρομία ήταν δεύτερος αλλά στην κούρσα των μεταλλίων τερμάτισε 10ος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση.   

Για ακόμα μία διοργάνωση, η νέα γενιά των «παιδιών του ανέμου» έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ήρθε 2ος στους αθλητές έως 21 ετών και 27ος στη γενική.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Είχε μεγάλο κύμα και μπουρίνι. Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς διεύθυνση», δήλωσε στην kathimerini.gr ο Γιώργος Φράγκος, παλαιός πρωταθλητής και τώρα προπονητής του Λεωνίδα Τσορτανίδη.

Η Κατερίνα Δίβαρη θα θυμάται για πάντα τη Βιλαμούρα καθώς στην πόλη της Πορτογαλίας «έκλεισε» εισιτήριο για το Τόκιο. Η νεαρή μας πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία -21 ετών και την 18η θέση στο σύνολο. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2021, όπου θα έχει τη ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Το 2018 η Κατερίνα Δίβαρη είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Νέων (Μπουένος Άιρες) και είχε πλασαριστεί στην 5η θέση. Έτσι, στο Τόκιο η Ελλάδα θα έχει δύο αθλητές στα RSX καθώς την πρόκριση έχει πάρει (από προγενέστερο αγώνα) και ο Βύρων Κοκκαλάνης.

Στις γυναίκες, η Τζέλη Σκαρλάτου ήρθε 22η και η Ιωάννα Σίρτη 30η.

από kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.