Γιατί ο Ελληνισμός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τη Γερμανία

 


Γράφει ο Τσιτσιλιάνος Γιώργος

Έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος του χρονικού διαστήματος, που το Oruc Reis εκτελεί έρευνες στη μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, και το Barbaros να εκτελεί έρευνες στα οικόπεδα Νο 5 και 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο καταστροφικός σεισμός των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο και στη Σμύρνη, έδωσε κάποια σημάδια επαφής μεταξύ των δύο χωρών για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να συνδεθούν με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αυτό αποδεικνύεται με την παράταση της τουρκικής NAVTEX μέχρι της 14 Νοεμβρίου, 16νμ από τη Ρόδο και 50 νμ από το Καστελόριζο, σε συνδυασμό με τη δική μας αντι-NAVTEX στην ίδια περιοχή. Που σημαίνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει το ίδιο "τροπάριο" μέχρι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να επιτύχει τα "θέλω" του.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ότι αυτές οι λογικές σύνδεσης των σχέσεών μας (λόγω του σεισμού) με την Τουρκία είναι ξένες, ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Παρότι, θα μπορούσαμε εφόσον επικρατούσε η λογική να τα βρούμε μεταξύ μας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, ώστε οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά τόσο στο Αιγαίο και ειδικότερα στη Κύπρο, επικρατεί τελείως η λογική του παραλόγου, μετά από αυτά που είδαμε και έπονται στην στοιχειωμένη πόλη της Αμμοχώστου.

Είχαμε τις κραυγές του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος του Εμμανουέλ Μακρόν, δηλώσεις τελείως ασυμβίβαστες, με την ιδιότητα του προέδρου μιας χώρας που ανήκει στη βορειοατλαντική συμμαχία και επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, δεν άκουσα από το στόμα της Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να καυτηριάζουν την θρασύτητα των ύβρεων και την αναίδεια του Τούρκου προέδρου.

Απλά είδαμε κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις από αμερικανικής και γερμανικής πλευράς υποστήριξης του Γάλλου προέδρου, μάλλον για το θεαθήναι. Αντιθέτως, είδαμε τον Αυστριακό καγκελάριο, όχι μόνο να καυτηριάζει τις απρεπείς δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, αλλά να προτρέπει την ΕΕ για άμεσες κυρώσεις στη Τουρκία, δηλώνοντας ότι οι λογικές Ερντογάν καθιστούν τη Τουρκία ασύμβατη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα με ρωτήσετε τι ψάχνεις να βρεις; Ψάχνω τις λεπτομέρειες, γιατί αυτές σου δείχνουν τι κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες, που αν τις διασταυρώσεις και τις συνθέσεις με κάποια άλλα στοιχεία βγάζεις κάποια ενδεικτικά συμπεράσματα. Δεν έχω ξανακούσει τόσο απαράδεκτες δηλώσεις, που σε συνδυασμό με την μετέπειτα εγκληματική ενέργεια του Τυνήσιου τζιχαντιστή τρομοκράτη που αποκεφάλισε μία γυναίκα και δολοφόνησε ακόμη δύο άτομα, δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Ερωτήματα για Γερμανία

Επίσης, είχαμε την ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια στη Βιέννη, που σκόρπισε το θάνατο σε τέσσερις αθώους πολίτες και τον τραυματισμό είκοσι δύο. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν μετά την καταιγιστική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στη Γαλλία, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ηγέτη του Ισλάμ, δηλώνοντας μεταξύ των άλλων κραυγών:«κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θα αισθάνεται ασφαλής στο δρόμο». Δημιουργώντας επικίνδυνες ασφυκτικές μελλοντικές καταστάσεις ασφάλειας για τους πολίτες της ΕΕ.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και παρά την προτροπή του Γάλλου προέδρου για κυρώσεις, παρατηρούμε ότι η Γερμανία, οι δορυφόροι της και κάποιες μεσογειακές χώρες, συνεχίζουν να αδιαφορούν ως προς την τουρκική επιθετικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

  • Η ΕΕ με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία με γνώμονα τα συμφέροντά της, αγνοεί την ουσιαστική αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και στην Κύπρο;
  • Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος που θα πρέπει να περιμένουμε για κυρώσεις τον Δεκέμβρη; Περιμένει η Γερμανία να αλλάξει "τροπάριο" ο Ταγίπ Ερντογάν;
  • Πόσος χρόνος πρέπει να περάσει για να καταλάβει η Ευρώπη τη σύνδεση του Ερντογάν με ισλαμικές οργανώσεις, που τις χρησιμοποιεί ως πολεμικά εργαλεία να σκορπούν το θάνατο; Το έργο αυτό το είδαμε στη Συρία, το βλέπουμε στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
  • Γιατί η Γαλλία έχει αφήσει τη Γερμανία να πρωτοστατεί στα δρώμενα της ΕΕ και να επιβάλει τη πολιτική της;
  • Η Γαλλία διαθέτει την δυναμική να επηρεάσει τη γερμανική στρατηγική και να αναλάβει κυρίαρχο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη;
  • Η Γερμανία διαθέτει τη βούληση, την λογική και τη νοοτροπία να οδηγήσει την Ευρώπη σε μία κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική που θα προστατεύει τα σύνορά της, τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της;

Ερντογάν και προκλήσεις

Εδώ μιλάμε για έναν πρόεδρο που λέγεται Ερντογάν με δικτατορικό έργο, που φυλακίζει όσους έχουν αντίθετη ιδεολογία από τον ίδιο και δεν τον αγγίζει κανένας. Έχουμε έναν ταραξία στη περιοχή μας, που απειλεί και βρίζει χυδαία τη δυτική κοινωνία, και παράλληλα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο χωρών της ΕΕ και η κυβέρνηση περιμένει καρτερικά, πότε με το καλό η Γερμανία θα δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση ενισχυμένων οικονομικών κυρώσεων. Μιλάμε για μια ιστορία, που ο παραλογισμός της δεν έχει προηγούμενο.

Έχουμε μία παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μεγάλης χρονικής διάρκειας. Δεν θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο να δούμε και γεώτρηση στη περιοχή που εκτελεί έρευνες το Oruc Reis και νοτιοανατολικά της Κρήτης τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ερντογάν. Είναι μία κατάσταση που παγιώνεται σταδιακά από την Τουρκία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε ανακαλύψει το αντίδοτο, για να τερματίσουμε αυτή την άναρχη κατάσταση που συμβαίνει στη θαλάσσια περιοχή μας.

Αυτό δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλει να το καταλάβει, γιατί αν το ήθελε δεν θα μας έλεγε ο πρωθυπουργός με στόμφο για τα 6 ναυτικά μίλια κυριαρχικά δικαιώματα, τη στιγμή που η Τουρκία εφαρμόζει στοχευμένα το δόγμα ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Παρακαλούμε τους Γερμανούς να ακυρώσουν το πρόγραμμα των έξι υποβρυχίων που κατασκευάζει για τη Τουρκία, που δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει δεκτό, ενώ παράλληλα πολλά σοβαρά εξοπλιστικά προγράμματα δικά μας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη με προμηθευτή τη Γερμανία.

Είναι να τρελαίνεσαι με τη στρατηγική που εφαρμόζει η Γερμανία στη Τουρκία και στην Ελλάδα. Μία πολιτική που εξυπηρετεί πλήρως τα οικονομικά της συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις σοβαρές επιπτώσεις των δύο μελών της οικογένειάς της. Εκτιμώ ότι τον Δεκέμβρη, αν προλάβουμε με αυτά που ενδεχομένως θα έχουν προκύψει, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη λόγω του κορονοϊού), δεν πρόκειται να δούμε σοβαρές κυρώσεις, αν η Γερμανία δεν σταματήσει να υποστηρίζει τον Ερντογάν κάτω από το τραπέζι. Θέλω να ελπίζω, ότι μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γαλλία και στην Αυστρία θα αλλάξει λογική.

Η εκλογική διαδικασία που επικρατεί στις ΗΠΑ  θα επιδεινώνει την ήδη φορτισμένη κατάσταση στο Αιγαίο και στη Κύπρο και θα αυξήσει την τουρκική επιθετικότητα. Η πιθανή επικράτηση του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ίσως δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο κλίμα για τα ελληνικά συμφέροντα, που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε ένα τετελεσμένο θερμό επεισόδιο, που είναι και το ζητούμενο, χωρίς να έχουμε απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

από slpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.