Στο στόχαστρο του Μακρόν οι Γκρίζοι Λύκοι – Οι "αγέλες" της οργάνωσης σε Γαλλία και Αυστρία



 Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

«Για συγκρούσεις εισαγόμενες από την Τουρκία» είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου δοκιμάζεται από την φρικτή τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας. Από την πρώτη στιγμή τα πολλαπλά οργανωμένα χτυπήματα και το γεγονός ότι αυτοανατινάχτηκε ένας από τους δράστες που έφερε γιλέκο με εκρηκτικά, έδειξαν πως έχουμε μία συντονισμένη επίθεση ισλαμιστών. Την ευθύνη, εξάλλου, ανέλαβε το ISIS.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν νέο γύρο ισλαμικής τρομοκρατίας, καθώς είχαν προηγηθεί οι αιματηρές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στη Νίκαια. Με δεδομένη την εκτός ορίων αντιπαράθεση Μακρόν-Ερντογάν, με αφορμή τα σκίτσα του Charlie Hedbo, η δήλωση του Αυστριακού καγκελαρίου γίνεται άκρως επίκαιρη. Ο Κουρτς αναφέρονταν τότε στην βίαιη αντιδιαδήλωση που είχαν οργανώσει Τούρκοι μετανάστες στην Αυστρία, μέλη των Γκρίζων Λύκων, έναντι μιας συγκέντρωσης Κούρδων μεταναστών, συμπαθούντων του ΡΚΚ. Οι Τούρκοι εθνικιστές είχαν προσπαθήσει να διαλύσουν βίαια την συγκέντρωση των Κούρδων και στο τέλος συγκρούστηκαν με τους άνδρες της αυστριακής αστυνομίας.

Ο Αυστριακός καγκελάριος είχε μιλήσει για «εργαλειοποίηση» των Τούρκων μεταναστών από την Άγκυρα. Η Βιέννη υποστηρίζει πως αυτή πραγματοποιείται από τα πολυπλόκαμα δίκτυα που έχουν οι Γκρίζοι Λύκοι στην Ευρώπη και μέσω των τζαμιών που χρηματοδοτούν τουρκικά ιδρύματα, συνδεόμενα με το καθεστώς Ερντογάν. Αυτή την εργαλειοποίηση την είχαμε δει και στην "υβριδική πολιορκία" του Έβρου, καθώς μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συντόνιζαν τις καταδρομικές επιθέσεις των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πογκρόμ θέλουν οι Γκρίζοι Λύκοι

Χωρίς να συνδέουμε τις επιθέσεις στην Βιέννη με την αντιπαράθεση Αυστρίας-Τουρκίας, οφείλουμε να επισημάνουμε το πολιτικό timing που αυτές πραγματοποιήθηκαν. Πραγματοποιήθηκαν την στιγμή που έχουμε τον "διμέτωπο αγώνα" του Μακρόν με το ριζοσπαστικό πολιτικό Ισλάμ και τον "πάτρωνα" του Ερντογάν, τον οποίο "διμέτωπο" στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει η Αυστρία, ήδη από το 2018. Τότε οι αυστριακές αρχές είχαν κλείσει εφτά τζαμιά και είχαν απελάσει 60 ιμάμηδες, συνδεόμενους με την Τουρκία.

Τον Μάρτιο του 2019 απαγόρευσαν τον διαβόητο χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει προκλητικά πως όταν επισκεφτεί την Αυστρία «θα κάνει πρώτος τον χαιρετισμό τους»! Πλέον, ο αγώνας του Μακρόν γίνεται "τριμέτωπος" καθώς, λίγες ώρες πριν την επίθεση στην Βιέννη, είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης, όχι απλώς να απαγορεύσει τον χαιρετισμό τους, αλλά την ίδια την ακροδεξιά οργάνωση.

Προηγήθηκε η διαδήλωση τις προηγούμενες ημέρες Τούρκων μεταναστών, οπαδών των Γκρίζων Λύκων, στις αρμένικες συνοικίες στη Λυών, υπό το σύνθημα «θα σκοτώσουμε τους Αρμένιους». Αναφέρθηκαν συγκρούσεις Τούρκων εθνικιστών και Αρμενίων, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και μαχαίρια, ενώ μέλη των Γκρίζων Λύκων βεβήλωσαν με εθνικιστικά συνθήματα τα μνημεία της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ντεσέν. Ένα από αυτά τα συνθήματα ήταν το «ΡTE», που είναι τα αρχικά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, μία «τρομακτική απομίμηση της χιτλερικής νεολαίος» κατά τον διπλωμάτη David Hoffman, εμφανίζονται διατεθειμένοι να μεταφέρουν την αντιπαράθεση Τουρκίας-Κούρδων και Τουρκίας-Αρμενίας, στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών. Με τον ίδιο τρόπο που είχαν αιματοκυλίσει τις τουρκικές γειτονιές την δεκαετία του '70, με σειρά φρικτών επιθέσεων εις βάρος αριστερών, Κούρδων, Αλεβιτών, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού του "Αττίλα", Μπουλέντ Ετσεβίτ!

Στυλοβάτες του Ερντογάν

Η πολιτική πτέρυγα των Γκρίζων Λύκων, το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης με αρχηγό τον "γερόλυκο" Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είναι αυτή που κρατάει κυριολεκτικά τον Ερντογάν στην εξουσία. Η κυβερνητική τους συνεργασία με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ήταν αυτή που επέτρεψε στον Ερντογάν να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ είχαν υποστηρίξει και τις συνταγματικές αλλαγές που του έδωσαν υπερεξουσίες "σουλτάνου".

Τα ανταλλάγματα αυτής της συνεργασίας δεν περιορίζονται σε "ρουσφέτια", όπως στην πρόωρη αποφυλάκιση του "νονού" του οργανωμένου εγκλήματος Αλατίν Τσακιντσί, που υπήρξε αρχιεκτελεστής των Γκρίζων Λύκων και προσωπικός φίλος του Μπαχτσελί. Αποτυπώνεται και στην στροφή του καθεστώτος Ερντογάν σε ένα κράμα νεοοθωμανισμού και παντουρκισμού, που παραπέμπει στην γερμανική θεωρία του "ζωτικού χώρου".

Οι Γκρίζοι Λύκοι, που στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αποκαλούσαν τους Τούρκους ψηφοφόρους «ηλίθιους που εξαγοράζονται από τον Ερντογάν για μερικά ψιλά», ήταν αυτοί που συνέβαλαν στην σημερινή ατζέντα του καθεστώτος, όπως είχε δηλώσει στέλεχος της πολιτικής τους πτέρυγας, σε μία προφητική του συνέντευξη στον ελληνικό Τύπο, τον Νοέμβριο 2016: «ο πρόεδρος Ερντογάν υπόσχεται πλέον την τήρηση της "εθνικής γραμμής", στο Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά, στο ζήτημα της ψευτο-Αρμενικής Γενοκτονίας, στις κρίσεις της Συρίας και του Ιράκ».

Αυτήν την "εθνική γραμμή" η ακροδεξιά οργάνωση επιδιώκει να επιβάλει μέχρι και στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών, απειλώντας με πογκρόμ και με πράξεις βίας. Όσον αφορά τον Τούρκο πρόεδρο έχοντας ανοίξει μέτωπα με όλους του παλιούς του συμμάχους, από τους Κούρδους, το δίκτυο Γκιουλέν, μέχρι και τα στελέχη του ίδιου του κόμματος, δεν έχει άλλη επιλογή, από το συνεχίζει τον επικίνδυνο "χορό του" με τους Γκρίζους Λύκους, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

από slpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.