Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την Κούβα να στείλει γιατρούς στην Ελλάδα



 Γράφει ο Κώστας

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει την συμβολή Κουβανών εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, παραδέχτηκε ότι το να ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα μας και ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, ενώ η Κούβα έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, κατάφερε να έχει μόλις 7,667 κρούσματα και μόλις 131 θανάτους, ενώ η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, με 78,825 κρούσματα και 1,228 νεκρούς, παρότι και οι δύο χώρες στηρίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας τους στον τουρισμό.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον λαό της Κούβας για την συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στέλνοντας 4,000 γιατρούς σε 39 χώρες ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια, συνεχάρη τις προσπάθειες της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας που, ενώ είναι από τις πιο φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής, εξαιτίας του παγκόσμιου εμπάργκο τα τελευταία 60 χρόνια, και, παρά τις νέες κυρώσεις που δέχτηκε από τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω πανδημίας, έχει καταφέρει να φτιάξει δύο εμβόλια για τον κορωνοϊό, τα οποία βρίσκονται στα τελικά στάδια δοκιμών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξήρε τον ιατρικό διεθνισμό του μικρού νησιού της Καραϊβικής, που μέχρι τώρα έχει ως αποτέλεσμα την εθελοντική αποστολή 400,000 γιατρών και νοσηλευτών σε 164 χώρες του κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως και το κόμμα του έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οδηγώντας την χώρα σε χρεοκοπία και ψηφίζοντας πέντε μνημόνια σκληρής λιτότητας, αφού, εξαιτίας αυτών των πολιτικών, χιλιάδες Έλληνες γιατροί οδηγήθηκαν στην μετανάστευση, ενισχύοντας έτσι τα συστήματα υγείας άλλων χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως ήταν και αυτός επαναστάτης όταν ήταν μικρός, αφού σε ηλικία έξι μηνών βρέθηκε εξόριστος στο Παρίσι λόγω της Χούντας των συνταγματαρχών, ενώ στην εφηβεία του, όταν ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν τον άφησε να πάει σε ένα πάρτι, εκείνος κρέμασε μια αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο σαλόνι.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση, με πρωτοστάτη τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλοτούμπα, και για προδοσία των πολιτικών τις οποίες ψήφισαν από κοινού, στο 3ο και 4ο μνημόνιο.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, αν συνεχίσει αυτή την συνεργασία με την σοσιαλιστική Κούβα, θα αρχίσει να φοράει γραβάτα και θα αλλάξει το όνομα του γιού του από Ερνέστο σε Κυριάκο.

Οι αντιδράσεις ξεπέρασαν τα όρια, όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε πως συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας αναταραχή στα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να ανακαλέσει.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κουτσούμπας, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί με την σοσιαλιστική Κούβα, ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά και προκαλώντας την λιποθυμία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε τους πάντες για υποκρισία, και απείλησε ότι θα προσθέσει και δεύτερο “Ν” στο όνομα του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από το μαρτυρικό Αμστελόδαμο, με αγάπη.

Κώστας

(Αγαπητέ Κώστα, μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πιο σοσιαλιστή πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Ελλάδα, για την πρωτοβουλία του να καλέσει Κουβανούς γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει πόσο ανοιχτόμυαλος είναι ο Κυριάκος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

από pitsirikos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.