Baden Baden τον καημό μου το μετράω και πονώ



 Γράφει η Λένα Διονυσίου

Ποιός να του το'λεγε του ανθρώπου ότι θα έπεφτε πανδημία, θα πέθαινε ο κόσμος ο ένας μετά τον άλλον κι αυτός, ολόκληρος αντιδήμαρχος Αθηναίων δεν θα μπορούσε να πάει στο γραφικό Baden Baden, στο σπιτάκι του, να οδηγήσει την Aston Martin του στο Σβάρτσενβαλτ; 

Ολόκληρος αντιδήμαρχος, λοιπόν. Και μάλιστα, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων. Ο κύριος Μακρόπουλος Νικόλαος περνάει δύσκολα. Ούτε Μπάντεν Μπάντεν, ούτε καν ένα Καρπενήσι παρέα με τους δήμαρχο δεν μπορεί να πάει. Όχι για την Aston Martin, έμεινε ορφανή η καθωσπρέπει κοινωνία. Εμβρόντητη, τουλάχιστον.

Θα μου πεις κι ο Τζέημς Μποντ τα ίδια δεν τραβάει με τη δική του την Aston Martin, που σκουριάζει στο γκαράζ σα να' ναι κάνα ταπεινό Τογιότα; Τα ίδια τραβάει. Αλλά τουλάχιστον ο Τζέημς Μποντ δεν έφαγε απανωτά τα ίδια χαστούκια που υπέστη ο αντιδήμαρχος.

Διότι ο αντιδήμαρχος είχε να επιβιώσει και της προσωπικής του ήττας, αυτής του Μεγάλου Περιπάτου: Από ήττα σε ήττα μέχρι την τελική ήττα. Ως κι οι ψευδοπιπεριές μαράθηκαν. Έδωσαν ψυχή και σώμα σε ένα έργο εκατομμυρίων, που τελικά πήγε στον βρόντο γιατί; Γιατί οι Αθηναίοι είναι βλαχάρες,δεν είναι σαν τους μπαντενμπαντενιώτες να μπορούν να εκτιμήσουν ευρωπαϊκή αισθητική και ακριβά αυτοκίνητα.

Βέβαια ίσως να φταίει που τα δάση της Αθήνας έχουν κατακαεί και μας λείπει οξυγόνο, ενώ ο Μέλανας Δρυμός είναι ακέραιος και στη θέση του. Κι έτσι, χωρίς καθαρό αέρα μας μπαίνουν υποψίες. Μήπως έχουμε μπλέξει με αλήτες; Μπα. Δε θα είναι αυτό. Μήπως έχουμε μπλέξει με χαζοβιόληδες, που ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται κι αυτοί νοσταλγούν τα πολυτελή τους ταξίδια; Μπα, ας μην αφήσουμε τη ζήλια να επικρατήσει. Μήπως ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας έγινε βενζίνη για την Aston Martin;

Είμαστε, όμως κι εμείς οι φτωχοί μες στην κακεντρέχεια. Να, τον πόνο του μοιράζεται ένας συνάνθρωπος κι αμέσως ο νους μας να πάει στο κακό. 

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το στοίχημα της πανδημίας πανευρωπαϊκώς, οι ΜΕΘ θα αύξαναν τον αριθμό των νεκρών, ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας απέτυχε επειδή μία κάμπια κιτρίνισε τι γκαζόν της Ομόνοιας, ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας είχε μία απλή στιγμή νοσταλγίας κι εμείς οι φτωχοί, ζηλόφθονες και γκρινιάρηδες, ας φάμε το παντεσπάνι μας εν ειρήνη. Όπως αναπαύονται κι οι νεκροί της πανδημίας. Εν ειρήνη. 

από koutipandoras


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.