Επιτέλους νικήθηκε το σκιάχτρο!



 Του Νίκου Α. Καραβέλου*

Επιτέλους, η Δικαιοσύνη μίλησε και μίλησε αυστηρά!

Ένοχοι!

Και μάλιστα κρίθηκαν με βάση  τον νέο ποινικό κώδικα Τσίπρα, για την θέσπιση του οποίου,  προήδρευσε ειδικής επιτροπής κάποιος εξέχων νομικός. Τον νέο αυτόν κώδικα, που αφού τον κατήγγειλε, ο Μητσοτάκης, τον τροποποίησε, υποτίθεται, ολίγον γραμματικώς και συντακτικώς, με τη βοήθεια άλλης επιτροπής, της οποίας προήδρευσε, χωρίς να κοκκινίζει, ο ίδιος εξέχων νομικός, φτύνοντας τα μούτρα του.

Χωρίς να ντρέπεται!

Επιτέλους, λοιπόν! Ένοχοι οι χουντοφασιστές της «Χρυσής Αυγής».

Όχι παίζουμε!

Η Δημοκρατία δεν αστειεύεται.

Μπορεί να έσπρωξε παραδάκι στο «νόμιμο» κόμμα των ναζιστών (μη πει κάποιος πως δεν ήταν!), από τα ταμεία της άκρως δημοκρατικής ΕΕ ή από άλλους «δημοκρατικούς» πόρους.

Μπορεί να διαφήμισε ή να ανέχτηκε την προβολή των φασιστών.

Μπορεί να ξέπλυνε τις ακρότητες των ανεγκέφαλων, στα χυδαία πλυντήρια των κτηνοκαναλιών.

Μπορεί να χαριεντίστηκε με τους χρυσαυγίτες, ή να τους κατέστησε ισότιμους συνομιλητές.

Μπορεί να ανέχτηκε ένα, βρε αδερφέ, αξιοπρεπές ποσοστό των χουνταίων.

Μπορεί ο «εν πολλαίς αμαρτίαις», Άρειος Πάγος να αναγνώρισε με απόφασή του, τη Χρυσή Αυγή ως «χρυσούν δημοκρατικόν κόμμα».

Αλλά, ως εδώ.. και μη παρέκει!

Γι’ αυτό η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα. Γιατί είναι το μόνο που μπορεί να εξευτελίζει αδαπάνως τον εαυτό του.

Κι έτσι λοιπόν (κατά τον στίχο του Κώστα Βάρναλη), η Δημοκρατία μας:

«Αφού ξεσκίστηκε βαθιά
κι αφού ξεσκίστηκε παντού
ναζιάρα και καμωματού
θα κάνει το κορίτσι πια»

Ένοχοι λοιπόν!

Όχι αυτοί που βασανίζουν από το 2010 την πατρίδα με μνημόνια και κορωναϊούς, που διαλύουν τη χώρα, που καταλύουν ¨δημοκρατικά» ό τι απόμεινε από το δημοκρατικό πολίτευμα, που λαμβάνουν εντολές και δίνουν λόγο στους ξένους.

Όχι αυτοί οι απέθαντοι, αλλά το σκιάχτρο τους!

Το δύσκολο, αγαπητοί, δεν είναι να δικάζεις τα φρόκαλα της Χρυσής Αυγής, (ακόμη κι ο Μητσοτάκης, φαντάσου, τους σιχτίρισε!). Το δύσκολο είναι να σηκώσεις το κεφάλι κατ’ εκείνων που  έστησαν το σκιάχτρο και το στρέψαν εναντίον του λαού που διαδήλωνε μαζικά, για να συκοφαντήσουν με την μαύρη παρουσία του, τον αγώνα κατά των μνημονίων. Το δύσκολο είναι να δικάσεις αυτούς!

Μα  πώς να δικάσεις τους εν ενεργεία δημίους, όταν έχεις ανεχθεί  να κρίνουν τα δικαστήρια, με αποφάσεις τους, νόμιμα τα ληστρικά μνημόνια;

Όταν φέρνεις ξανά και ξανά τους ίδιους στην εξουσία;

Πώς να τους δικάσεις όταν ανέχεσαι να διοικείται η χώρα με κοινές ανοησίες, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με βαλτώδεις υπουργικές αποφάσεις και με παρανοϊκές εντολές ψυχοπαθών ή φασιστών στην ψυχή ιατρών;

Όχι ! Μόνο το σκιάχτρο τους δίκασες. Και χαίρεσαι γι’ αυτό.

Διαδηλώνοντας, όλοι μαζικά… ο καθένας με τη μάσκα του!

* Ο Νίκος Α. Καραβέλος είναι νομικός και συγγραφέας

από hereticalideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.