Φταίμε κι εμείς: 3 ελληνικές εκπομπές πολύ μπροστά απ’ την εποχή τους που οι τηλεθεατές τους γύρισαν την πλάτη
Ακούμε συνεχώς ανθρώπους γύρω μας να διαμαρτύρονται για το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης. Κι εμείς μέσα σε αυτούς. Την κατηγορούμε για την παρέλαση των φτηνών reality φέτος. Κατηγορούμε τα πρόσωπα της. Τις περισσότερες φορές δικαίως το κάνουμε. Έχουμε όμως ποτέ κάτσει ως θεατές να σκεφτούμε τι ρόλο παίζουμε εμείς σε αυτό;
Είμαστε τόσο παθητικοί ώστε απλά την ανοίγουμε και αφήνουμε να παίζει ό,τι παίζει; Πώς μπορούμε να κατηγορούμε την τηλεόραση για το επίπεδο της, όταν στις περισσότερες εκπομπές που είχαν κάτι αξιόλογο να δώσουν, γυρίσαμε την πλάτη μας ως τηλεθεατές;
Μόνο τα 3 δείγματα της λίστας να δει κανείς, θα καταλάβει ότι εν τέλει δεν αναζητάμε κάτι το ιδιαίτερο από την τηλεόραση. Θέλουμε απ΄αυτήν να ξεπατικώνει ατσούμπαλα οτιδήποτε πάει καλά στο εξωτερικό, να μην επενδύει με στόχο την ποιότητα του προϊόντος, αλλά τα νούμερα και μετά να την κατηγορούμε γι΄αυτό που μας δίνει να καταναλώσουμε.
Ουκ Αν Λάβοις Παρά του Μη Έχοντος
Το συγκεκριμένο δεν ήταν εκπομπή, αλλά εμπίπτει στην κατηγορία. Μόνο και μόνο γιατί ήταν από τα πιο έξυπνα πράγματα που έχουμε δει. Το δικό μας South Park, προσαρμοσμένο απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα. Ο Γιώργος Φειδάς, ο άνθρωπος που το δημιούργησε, είχε δείξει το τι μπορεί με το Singles. Ενώ το Ουκ Αν Λάβοις συζητιόταν και πολλοί του νεανικού κοινού το έβλεπαν στο Youtube, τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν αυτά που ήθελε το Mega. Η σειρά πάντως βρέθηκε και στο σημείο που πολλοί τηλεθεατές μεταφέρονταν στο διαδίκτυο και παρακολουθούσαν από εκεί το ίδιο περιεχόμενο. Απλώς αυτό δεν μετρούσε τότε όπως σήμερα. Τα 14 επεισόδια ήταν πολύ λίγα για το ποιόν του προγράμματος.
Ο Γιώργος Σφύριξε
Ο Γιώργος Μητσικώστας είναι γενικά από τα πιο αδικημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Ακόμα και πριν 2 χρόνια, που ήταν στην ΕΡΤ και δεν τον έβλεπαν όσοι αξίζει ήταν αδικία. Το Ο Γιώργος Σφύριξε που προβαλλόταν στον ALPHA ήταν από τις πιο ώριμες δουλειές του και το σημείο που βρισκόταν στην καλύτερη του φάση. Ανελέητη σάτιρα στα έργα και τις ημέρες των ανθρώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου που η τηλεόραση δεν άντεξε πάνω από 1 χρόνο.
Εύρηκα
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε την σκέψη ότι πρέπει να υπάρχει μια εκπομπή επιστημονικού ενδιαφέροντος σε κάποιο μεγάλο κανάλι. Μια εκπομπή που να κάνει τις επιστήμες πιο προσιτές στον τηλεθεατή. Φέρθηκε ο ίδιος και το Εύρηκα με τρομερό σεβασμό στον τηλεθεατή. Θέλησε να του δώσει σημαντικές γνώσεις. Και ποια ήταν η ανταπόκριση; Νούμερα που το έστειλαν πολύ γρήγορα σε κάτι απογεύματα Σαββάτου. Λίγοι θυμούνται ότι έκανε κάποτε αυτή την εκπομπή ο ηθοποιός.
Δεν υπάρχουν σχόλια: