Βαριά η σκιά της πανδημίας στις αμερικανικές εκλογές

 


Γράφει ο Γιώργος Ηλιόπουλος

Με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να έχουν καταλήξει στους υποψηφίους τους για το προεδρικό χρίσμα, ισχυροποιείται σε ιστορικά επίπεδα η πεποίθηση του μέσου ψηφοφόρου πως αυτή την φορά αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας η επιλογή του προσώπου για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο.

Όμως μία άλλη αστάθμητη παράμετρος επηρεάζει δραστικά το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ, προκαλώντας προβληματισμό ως προς την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Με την λαίλαπα της πανδημίας να έχει προκαλέσει σχεδόν 180.000 θανάτους στην χώρα, επιφέροντας συντριπτικά πλήγματα στην οικονομία, πολλοί είχαν θεωρήσει πως το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες εκλογές υποχωρεί, όπως και σε άλλες περιόδους και μάλιστα σε ομαλότερες συνθήκες.

Όμως στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ενδιαφέρον φθάνει στα επίπεδα των προεδρικών εκλογών του 2016 και εμφανίζεται δραστικά υψηλότερο σε σχέση με τις τρείς προηγούμενες εκλογές, με αντικείμενο την επανεκλογή ουσιαστικά του ήδη εκλεγμένου προέδρου. Πάντως η σκιά της πανδημίας, λόγω του ότι η χώρα δεν εμφανίζεται ακόμα να εισέρχεται σε φάση οριστικής αποφόρτισης από τα κύματα του ιού, επηρεάζει αρνητικά τους ψηφοφόρους.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.