Κορονοϊός-Κυβέρνηση: Αντί για προσλήψεις στη δημόσια υγεία και δωρεάν μάσκες, ξανά μαζικά πρόστιμα!


Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική "συνταγή" κατά της αύξησης των κρουσμάτων ξανά επικεντρώνεται στην καταστολή και την εισπρακτική λογική των προστίμων, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ακόμα λύσει βασικά προβλήματα, οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών καρκινοβατεί, ενώ ακόμα και υγειονομικό υλικό σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκεί. Φυσικά ούτε λόγος για παροχή δωρεάν μασκών μαζικά στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο 1 Αυγούστου βεβαιώθηκαν συνολικά 333 παραβάσεις παραπέμποντας στην εποχή της καραντίνας. 

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

· (311) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

-(88) στην Αττική,

-(41) στη Θεσσαλονίκη,

-(27) στην Κρήτη,

-(27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-(21) στη Δυτική Ελλάδα,

-(21) στα Ιόνια Νησιά

-(19) στην Ήπειρο,

-(19) στη Θεσσαλία,

-(15) στην Κεντρική Μακεδονία,

-(13) στη Στερεά Ελλάδα,

-(8) στο Βόρειο Αιγαίο,

-(6) στην Πελοπόννησο,

-(5) στο Νότιο Αιγαίο και

-(1) στη Δυτική Μακεδονία

· (21) για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

· (1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500ευρώ).

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

από documentonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.