Η ονειρική λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου


Η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας σχηματίζεται ανάμεσα στις εκβολές του Αχελώου και του Ευήνου και χαρίζει ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλους στο Μεσολόγγι.

Γαλήνια νερά όπου καθρεφτίζονται ερωδιοί και αγριόπαπιες και πάνω στα οποία επιπλέουν οι παραδοσιακές γαΐτες -βάρκες φτιαγμένες για ρηχά νερά- διασχίζοντας τα διβάρια -τα φυσικά ιχθυοτροφεία της- προκειμένου να ψαρέψουν την περίφημη τσιπούρα Μεσολογγίου. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώνεται από τις πελάδες, τα ξύλινα σπίτια των ψαράδων που επιπλέουν στο νερό.
Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου απλώνεται σε μια έκταση 22.000 στρεμμάτων, ενώ η στάθμη του νερού της κυμαίνεται από μισό μέχρι ένα μέτρο, με ελάχιστα σημεία της να αγγίζουν τα 5-6 μέτρα. Έχει χαρακτηριστεί ως Περιβαλλοντικό Πάρκο, καθώς διαθέτει αμέτρητους υδρόβιους και φτερωτούς «κατοίκους», ενώ προστατεύεται και από την Συνθήκη Ramsar.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα νερά της είναι και ιαματικά, γι αυτό και κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο που απλώνει στο σώμα του τον ευεργετικό άργιλο που βρίσκεται στη λίμνη. Η λίμνη διασχίζεται από τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο νησάκι Τουρλίδα, όπου κανείς μπορεί να κολυμπήσει, να απολαύσει τον καφέ του ή απλώς να αφεθεί στη μαγεία του τοπίου που απλώνεται μπροστά του.

Αδιαμφισβήτητα οι πιο μαγικές στιγμές για να την επισκεφτεί κανείς η ώρα του ηλιοβασιλέματος και του δειλινού.

από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.