20 χρόνια ευρώ: Η σκοτεινή συνωμοσία της εθνικής παγίδευσης ολοκληρώνεται


Του Όθωνα Κουμαρέλλα
Έχουν περάσει ήδη είκοσι ολόκληρα χρόνια από την καθιέρωση του ευρώ ως κοινού νομίσματος αρχικά για 11 χώρες και σήμερα για 19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην αρχή το ευρώ κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή και τρία χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2002 πήρε υλική μορφή με χαρτονομίσματα και κέρματα.

Η χώρα μας υπήρξε από τις πρώτες ένδεκα χώρες που δέχθηκαν την παραχώρηση της νομισματικής κυριαρχίας τους. Οι Έλληνες ήλπισαν ότι αυτός ήταν ο τρόπος για να υπάρξει η περίφημη οικονομική και κοινωνική «σύγκλιση» με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, που για δεκαετίες πριν σύσσωμη η «ηγέτιδα» τάξη της χώρας, μας έταζε, έχοντας μετατρέψει σε σκοπό ζωής την ένταξη και την ανεπίστρεπτη παραμονή μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και εξακολουθεί στο ίδιο μοτίβο.
Είκοσι, όμως, χρόνια είναι πάρα πολλά για να μην έχουμε καταλάβει τι συνέβη έκτοτε και να αρνούμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Χάριν αυτής της επετείου «γενεθλίων» του ευρώ, αναδημοσιεύω άρθρο μου του Απριλίου 2018 σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ στη χρεοκοπία της χώρας το 2009-10. Μια -όπως αποδεικνύεται- μεθοδευμένη χρεοκοπία, η οποία μας ταλανίζει έκτοτε χωρίς να φαίνεται η παραμικρή δυνατότητα εξόδου. Αυτό που διαφαίνεται καθαρά είναι μόνον μια νέα δραματική επιδείνωση της «κρίσης» μετά τις ευρωεκλογές κι αφού οι Ευρωπαίοι «εταίροι» θα έχουν ξεκαθαρίσει (αν το έχουν) το περιβάλλον και το ελληνικό «success story» της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, δεν θα μπορεί να κρύβει πλέον την τραγική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε και μεθοδεύτηκε με ευθύνη τόσο της εγχώριας ελίτ, όσο και των ίδιων των Ευρωπαίων επικυρίαρχων.
Η εθνική παγίδευση ολοκληρώνεται και οδηγεί στο δραματικό τέλος, εάν έστω και τώρα στο «και πέντε» δεν αποφασίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι οι απλοί πολίτες συμπαραττασσόμενοι σε ένα ευρύ ανατρεπτικό Μέτωπο, να πούμε το οριστικό μεγάλο ΟΧΙ και να αντιστρέψουμε την καταστροφική πορεία:

Η σκοτεινή «συνωμοσία» της χρεοκρατίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ως βασικοί ένοχοι του σκανδάλου της ελληνικής χρεοκοπίας

Μολονότι ήδη από το 1997 όταν προετοιμάζονταν η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ κάποιο λίγοι «γραφικοί» προειδοποιούσαμε για τα ολέθρια αποτελέσματα που θα συνεπάγονταν για τη χώρα μας αυτή η ένταξη, ουδείς άλλος έδινε σημασία. Το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των ίδιων των πολιτών, μεθυσμένο από την προοπτική μιας υποσχόμενης σύγκλισης με τα ισχυρά κράτη της Ευρώπης και τον περίπου αναπόδραστο ευδαιμονισμό που αναμένονταν, ούτε καν ήθελε να ακούσει τις λίγες φωνές της λογικής.
Τα αποτελέσματα όμως της «απρονοησίας» να παραδοθεί η νομισματική κυριαρχία της χώρας μας στην ευρωένωση, ήλθαν πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα μπορούσε κανείς να αναμένει και αφορούσαν πρωταρχικά στο εθνικό χρέος, την ανεξέλεγκτη διόγκωσή του σε ελάχιστο χρονικό πλαίσιο και τη συνεπαγόμενη χρεοκοπία του 2010.
Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να σταθούμε στο ζήτημα του χρέους, ως το κεντρικό ζήτημα και απόρροια του μεγάλου σκανδάλου της παράδοσης και της ολοσχερούς υποταγής της χώρας, τις αιτίες που αυτό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και την Ανάγκη της διαγραφής του.
Σε προηγούμενη ανάλυση μας εδώ: http://www.hereticalideas.gr/2018/04/mega-skandalo-xreous-epizitei-apokatharsi.html, αναφερθήκαμε αναλυτικά στην παρανομία του χρέους και έγινε μια συνοπτική, αλλά εμπεριστατωμένη, έκθεση των στοιχείων κατάφορης παραβίασης των συνθηκών και του διεθνούς δικαίου από τη στιγμή της υποταγής μας στις μνημονιακές δεσμεύσεις, καθώς και στην εμπειρία διαγραφής χρεών μέχρι σήμερα. Ως εκ των ανωτέρω, αναφερθήκαμε στη δυνατότητα για την πλήρη διαγραφή του χρέους και την οριστική απαλλαγή μας από το δυσβάστακτο άχθος. Σε αυτή εδώ την εργασία γίνεται προσπάθεια, να αναλυθούν σε βάθος οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009, σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή η ανάγκη και η υποχρέωση που έχουμε όλοι μας απέναντι στους εαυτούς μας και στην πατρίδα, για ριζική αναστροφή της κατάστασης. Μιας κατάστασης που μόνο σε περαιτέρω δεινά οδηγεί.
Διαβάστε την συνέχεια στο hereticalideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.