Η Ν.Δ. δεν κατανοεί ούτε την επίσημη μετάφραση της απόφασης καταδίκης της NOVARTIS


Κατάρριψη του αφηγήματος ΣΥΡΙΖΑ είδε η κυβέρνηση διαβάζοντας την επίσημη μετάφραση της δικαστικής απόφασης στις ΗΠΑ με την οποια καταδικάστηκε η NOVARTIS σε μεγάλα πρόστιμα. Επικαλούνται δε γι αυτό όχι την επίμαχη σελίδα που αναφέρει πώς τα στελέχη της εταιρείας επηρέαζαν με όλους τους προαναφερόμενους τρόπους τους αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεω ώστε να πριμοδοτήσουν τα φάρμακά της.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ δημοσιεύουν μόνο την παράγραφο της σελίδας 3 που κατονομάζει και τους επικεφαλής των Νοσοκομείων και όλων των φορέων υγείας (δεδομένου ότι ανήκουν στο δημόσιο) ως αξιωματούχους παραλείποντας να δημοσιεύσουν την επίμαχη σελίδα που αναφέρει ότι:
«Mέσω των στελεχών της η εταιρεία προέβη με διεφθαρμένο τρόπο σε πράξεις για προώθηση προσφοράς, υπόσχεσης πληρωμής και εξουσιοδότησης για χορήγηση ειδων αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο, αν και γνώριζε ότι το σύνολο ή μέρος αυτών των χρημάτων και ειδών αξίας θα προσφερόταν, δινόταν και υποσχόταν και όντως προσφέρθηκε, δόθηκε και υποσχέθηκε σε αλλοδαπό αξιωματούχο με σκοπό: (α) να επηρεαστούν οι πράξεις και αποφάσεις του εν λόγω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του/της, (β) να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να προβεί σε πράξεις ή παραλείψεις κατά παράβαση του νόμιμου καθήκοντος του εν λόγω αξιωματούχου, (γ) να εξασφαλιστεί ανάρμοστο πλεονέκτημα, και (δ) να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής ώστε να συνδράμουν τη NOVARTIS HELLAS [...]».
Ούτε οι διοικητές των Νοσοκομείων, ούτε ο ΕΟΦ, ούτε το ΣΦΕΕ όμως υπέγραφαν τις υπουργικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων. Οι υπουργοί τις υπέγραφαν που είναι βέβαια οι κατεξοχήν αξιωματούχοι της αλλοδαπής κυβέρνησης. 


Η επίμαχη σελίδα από την επίσημη μετάφραση της απόφασης καταδίκης της NOVARTIS

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκτιμά πως «ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis».
Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών «επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Ν.Δ., αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από από τον κ. Μητσοτάκη τώρα που και με τη βούλα του υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι «διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της» να «ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis».
Η Κουμουνδούρου ζητά έστω και τώρα από τον πρωθυπουργό, «να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο» και καταλήγει πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει, επιτέλους, ποιοι ήταν αυτοί που τα πήραν από τη Novartis.

Πηγές Ν.Δ.: Η μετάφραση εκθέτει για ακόμη μια φορά τους σκευωρούς

«Eκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες», κατηγορούν τους διακινητές αποσπάσματος της επίσημης μετάφρασης του κειμένου εξωδικαστικού συμβασμού της Novartis, πηγές της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή.
Κύκλοι της Πειραιώς απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε σχολιάσει ότι η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015.
Πηγές της Ν.Δ. εμμένουν ότι από την επίσημη μετάφραση εκείνο που προκύπτει είναι πως η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας. Κατηγορούν επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η μετάφραση εκθέτει για ακόμη μια φορά τους σκευωρούς.
από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.