Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σταφυλιού


Το σταφύλι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τις αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητές του.

Αυτό το θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτα έχεις κάθε λόγο να το εντάξεις στη διατροφή σου κι εμείς σου παρουσιάζουμε κάποιους από αυτούς...

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Ένα φλιτζάνι σταφυλιών παρέχει περισσότερο από το ένα τέταρτο της ΣΗΠ για τη βιταμίνη Κ, μια λιποδιαλυτή βιταμίνη ζωτικής σημασίας για την πήξη του αίματος και τα υγιή οστά. Είναι, επίσης, μια καλή πηγή βιταμίνης C, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για την υγεία του συνδετικού ιστού.

Είναι, ακόμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης στα κύτταρα που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι επιβλαβή μόρια που προκαλούν οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες έχει συσχετιστεί με αρκετές χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν υψηλότερο αριθμό αντιοξειδωτικών λόγω των ανθοκυανινών, ενώ όλα τα σταφύλια περιέχουν β-καροτένιο, κουερσετίνη, λουτεΐνη, λυκοπένιο και ελαγικό οξύ, τα οποία είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση σταφυλιών είναι καλή και για την καρδιά. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ένα φλιτζάνι (151 γραμμάρια) σταφυλιών περιέχει 288 mg καλίου, που είναι το 6% της ΣΗΠ. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Η κατανάλωση σταφυλιών μπορεί, ακόμα, να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προστατεύοντας από το διαβήτη.

από pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.