Ακόμα και άγνωστες ΜΚΟ εξευτελίζουν τους θεσμούς!

Από τις 23-1-2020 ο κ. Μηταράκης έλεγε ότι θα καταθέσει τροπολογία, ώστε να γίνεται ο καλύτερος δυνατός έλεγχος των Μ.Κ.Ο.
Το πόσο σοβαρά πήραν τα λόγια του αποδεικνύεται από την καθημερινή εικόνα στα νησιά όπου οι Μ.Κ.Ο κυριολεκτικά αλωνίζουν, εντός, εκτός των ΚΥΤ και στο σύνολο της επικράτειας τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι μεγάλες ΜΚΟ που αγνοούν επιδεικτικά την λειτουργία των κρατικών θεσμών, αλλά ακόμα και οι άσημες και άγνωστες ΜΚΟ.
Έτσι σε πρόσφατη ανάρτηση της η bloger της ΜΚΟ Il Grande Colibrì δείχνει την αγορά και παραλαβή ξυλείας για την δημιουργία σπιτιού, πέριξ της ΒΙΑΛ.
Το αν έχει έγκριση η συγκεκριμένη ΜΚΟ να βρίσκεται στη περιοχή της ΒΙΑΛ και να δρα στο νησί, το ότι καταπατεί ξένη ιδιοκτησία, το ότι προβαίνει σε αυθαίρετες κατασκευές λίγη σημασία έχει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να φανεί ότι τα χρήματα από τις “δωρεές” μέσω paypal, έπιασαν τόπο! Η ανάρτηση έγινε στις 10 Ιουνίου. Δηλαδή μετά από 4 μήνες μηδενικών αφίξεων και υποτιθέμενης αποσυμφόρησης των νησιών, οι ΜΚΟ συνεχίζουν και κτίζουν “σπιτάκια” για να ικανοποιήσουν τους χορηγούς τους, χωρίς να τους εμποδίζει κανένας! Παράλληλα, με νεκρή την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που “επέβαλε πλασματικά” την δημιουργία κέντρων στα νησιά, ο υπουργός απαιτεί 132 εκατομμύρια!! για τρία από αυτά.
Ο Δήμαρχος απλά γνωμοδοτεί, ο Μηταράκης νομοθετεί, χωρίς κανέναν να τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα, λες και δεν υπάρχουν θεσμικές αρμοδιότητες και ευθύνες. Το πεδίο είναι ελεύθερο σε όποιον θέλει να κάνει ότι θέλει. Ασυδοσία πλήρης.
Άλλωστε και ο περιορισμός της κυκλοφορίας στα ΚΥΤ εξαιτίας της πανδημίας, μόνο στα χαρτιά είναι και αποδεικνύεται καθημερινά.
Αυτό που αντιλαμβάνονται όσοι πατήσουν το “πόδι” τους στη χώρα μας είναι ότι ” νόμος στην Ελλάδα είναι, ότι ΔΕΝ εφαρμόζεται” και φυσικά, αναλόγως πράττουν.

από ardin-rixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.