Ο γλύπτης που μετατρέπει τον βυθό σε γκαλερί που κόβει την ανάσα


Η θάλασσα έχει την ικανότητα να ηρεμεί το ανθρώπινο μάτι. Ο βυθός της θάλασσας, για όσους έχουν την ευτυχία να τον έχουν εξερευνήσει, είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Πανέμορφος κόσμος. Η φύση δημιουργεί απίστευτης ομορφιάς έργα. Συνήθως ο άνθρωπος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τ’ απολαμβάνει.

Εκτός κι αν είσαι ο Jason deCaires Taylor. Ο βρετανός γλύπτης και φωτογράφος βλέπει στον βυθό τον δικό του «καμβά». Η μυστηριακή ατμόσφαιρα που υπάρχει κάτω από νερό είναι η μούσα του.

Οι δημιουργίες του κόβουν την ανάσα. Ανοίγουν νέους ορίζοντες. Ο Taylor μεταφέρει κομμάτια της ζωής στη γη, στον υδάτινο κόσμο. Είναι γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη και ο μοναδικός στο είδος του, αφού είναι αυτός που δημιούργησε τα πιο σημαντικά υποβρύχια πάρκα στον πλανήτη. Είναι αυτός που με κάθε του έμπνευση τονίζει την αδιόρατη σύνδεση ανάμεσα στη γη και τον ωκεανό.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Jason Decaires Taylor, μεγάλωσε μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Γεννήθηκε το 1974 και το 1998 αποφοίτησε από το London Institute of Arts. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε ως επαγγελματίας δύτης και ασχολήθηκε με αυτό για περίπου 17 χρόνια.

Από τότε και για τα επόμενα περίπου 20 χρόνια εξερευνά σε συστηματική βάση την αλληλεπίδραση μεταξύ της τέχνης, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Το 2006 ο καλλιτέχνης δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής στον κόσμο στα ανοικτά των ακτών της Γρενάδα και τα έργα του είχαν αναγραφεί στα κορυφαία 25 θαύματα του σύγχρονου κόσμου από το National Geographic.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.