Ποιος σκότωσε τους Ποντίους;


Γράφει ο Στάθης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Σακελαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις τους για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παρέλειψαν κάθε αναφορά στον θύτη, δηλαδή στους Τούρκους!


Εξ όσων ενθυμούμαι, είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που οι ανώτατοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες καταφεύγουν σε μια σημειολογία που δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζει κάτι άλλο παρά ηττοπάθεια και ραγιαδισμό.

Όπως κάποιος πολίτης έγραψε προσφυώς στο τουίτερ, «αν δεν ξέρουμε ποιος διέπραξε τη Γενοκτονία (εφ’ όσον δεν τον κατονομάζουμε), να κάνουμε μήνυση κατ’ αγνώστων»…!!


…………………………………………………………………………………..


Πολύ κακά, όχι σημάδια, αλλά μαντάτα.





Μετά την αποτροπή της εισβολής στον Έβρο υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, και μετά την ένταση της ελληνικής αποτροπής στο Αιγαίο, φάνηκε σαν ο Κατευνασμός να αποτελούσε παρελθόν. Φευ, φρούδες ελπίδες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική εξωτερική πολιτική (απ)έδειξε ότι παραμένει δέσμια ενός δόγματος που μας οδηγεί (ασφαλώς) στον πόλεμο.

Σε λίγες μόνον ημέρες οι πολύφερνες Δυτικές Εταιρείες υδρογονανθράκων ανέκρουσαν πρύμναν, αδειάζοντας Κύπρο και Ελλάδα στα βαθειά νερά της Ανατολικής Μεσογείου. Μαζί τους απέπλευσαν και οι προστάτιδες Δυνάμεις των Εταιρειών, ΗΠΑ, Γαλλία (καλά η Ιταλία) και άλλες, αφήνοντας την κυβέρνησή μας (καλά, η αξιωματική αντιπολίτευση) να θαλασσοδέρνεται μεταξύ ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων.

Σύνηθες.

Εκτός από τις εν είδει φανφαρόνου διαρκείς δηλώσεις Δένδια (μόνον ως την Κόκκινη Μηλιά δεν έχει απωθήσει την Τουρκία ως τώρα), τίποτα, ούτε στη Λιβύη, ούτε στη Συρία, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξελίσσεται με ευνοϊκό για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο.

Επί εβδομάδες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθούσε να δρέψει εντυπώσεις, αλλά και στην Αίγυπτο, και στο Ισραήλ και παντού αλλού, τα πράγματα για μας έχουν βαλτώσει στα τενάγη της ατολμίας καθώς και της απουσίας εθνικής στρατηγικής και σχεδίου.

Αποδεικνύεται ότι, σε όσο και δύσκολη θέση να βρεθεί η Τουρκία, εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να βρεθούμε σε δυσχερέστερη.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Καλός Δαίμων της Ελλάδος και ο Από Μηχανής θεός είναι οι μόνες δυνάμεις που φυλάνε γιοφύρια και περάσματα.

δεν λέω Θερμοπύλες – θα επέμβει η υπό την κυρία Αγγελοπούλου Επιτροπή και θα μάθουμε ότι οι Θερμοπύλες δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά ότι ήταν ένας μύθος που το μάθαιναν στο Κρυφό Σχολείο τα παιδιά, για να γίνουν καλοί συνεργάτες των Γερμανών (Μνημόνια), των Αμερικανών (Βάσεις παντού) και των Άγγλων (αυτοί πάντα χρειάζονται, ποτέ δεν ξέρεις)…




Λογικό λοιπόν που ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Σακελλαροπούλου απέφυγαν να κατονομάσουν τους Τούρκους ως αυτουργούς της Γενοκτονίας.

Άλλωστε δεν έχουμε στοιχεία, όπως θα έλεγε και ο Ερντογάν.


………………………………………………………………………………….


Μπορεί να ήταν Σελτζούκοι! μπορεί να ήταν Μαμελούκοι! αλλά δεν ήταν Τούρκοι, ούτε άλλοι καλοί άνθρωποι του Θεού, όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το ISIS και διάφοροι Τζιχαντιστές-για-καλό-σκοπό, απ’ αυτούς που συμμετέχουν στον πολυπολιτισμό γκρεμίζοντας μνημεία, σφάζοντας γυναίκες και πουλώντας παιδιά.


……………………………………………………………………………………


Θυμάμαι ένα κλασικό γουέστερν με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Λίμπερτυ Βάλανς;»

Ποιος σκότωσε τους Πόντιους; κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας;

«Ο δολοφόνος ήρθε τη νύχτα»; κ. Μητσοτάκη, και δεν τον είδαμε καλά μέσα στο σκοτάδι;


***


Ο Ερντογάν λατρεύει τους συμβολισμούς. Κι όπου να’ ναι έρχεται η 29η Μαΐου…


από edromos, μέσω metopotouoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.