Ακούγεται σε «οικογενειακά τραπέζια»: «Μήπως ο Μπογδάνος είναι γκεμπελίσκος;»


Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας

Ο βουλευτής (της ΝΔ) Μπογδάνος, αφού αναρωτήθηκε γιατί Λαμπράκης κι όχι Μπουμπουλίνα, φρόντισε για μια ακόμα φορά να αποδείξει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η (ακρο)δεξιά γραφικότητα όταν προσπαθεί να εμφανιστεί σαν ιστορικό… ημερολόγιο από οικογενειακά τραπέζια.

Ο Μπογδάνος (το επαναλαμβάνουμε: με «πηγή» τα οικογενειακά τραπέζια) υποστήριξε (βίντεο εδώ – μετά το 15′.30”):
«… έγκλημα η δολοφονία Λαμπράκη. Είναι όμως κάτι για το οποίο ακόμα οι μεγαλύτεροι στα οικογενειακά τραπέζια (διότι οι οικογένειες έχουν και αριστερούς και δεξιούς)- πλακώνονται. Ποιος τον έφαγε; Ο Γκοτζαμάνης ήταν; Τι δουλειά είχε εκεί το τρίκυκλο; Ήταν το παρακράτος της δεξιάς; Μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;» 
Ο Μπογδάνος αναρωτιέται 57 χρόνια μετά, ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη κι έχει και ερώτημα (μέσω οικογενειακών τραπεζιών, βεβαίως) «μήπως τον έδωσε ΚΚΕ».
Με αυτό το «μήπως» ακουμπάει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, για να μείνει το «ερώτημα». Να ενημερώσουμε ότι υπάρχουν τρόποι να μάθει κανείς τι έγινε 57 χρόνια πριν και να μην εξευτελίζεται δημοσίως (ενδεικτικά εδώ).  
Πάντως, αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός άλλου ερωτήματος που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο χρόνια πριν. Τότε, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτήθηκε: 
«Πείτε μου τώρα το παιδί των 17 ετών που θα ψηφίσει για πρώτη φορά και το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030 εάν το ενδιαφέρει το 1963».
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε, δεν αναφέρθηκε γενικά στο παρελθόν, αλλά στην υπόθεση Λαμπράκη, όταν αναρωτιόταν τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο τι έγινε το 1963. Ο «πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα» – με την «ασθενή» μνήμη για τους «Γκοτζαμάνηδες» – υποστήριξε πως το θέμα «αφορά κάποιους ανθρώπους που έζησαν αυτά τα γεγονότα», για να προσθέσει αμέσως μετά πως πρόκειται για «εποχές πονεμένες για την ελληνική ιστορία»…
   Λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, θα πάρετε θέση για τη δήλωση του βουλευτή σας ή «αφορά κάποιους ανθρώπους που έζησαν αυτά τα γεγονότα»; 
   Καταλάβατε, κύριε πρωθυπουργέ, γιατί χρειάζεται να ενδιαφέρεται κανείς για το 1963 και τη δολοφονία Λαμπράκη; Απλή είναι η απάντηση: Εάν δεν ενδιαφέρεται, τότε θα εμφανίζονται διάφοροι γκεμπελίσκοι, επικαλούμενοι «οικογενειακά τραπέζια», λέγοντας ό,τι θέλουν. 
  Σημείωση: Τα περί γκεμπελίσκων δεν τα λέμε εμείς. Ορισμένοι στα οικογενειακά τραπέζια (διότι οι οικογένειες έχουν και αριστερούς και δεξιούς)- πλακώνονται. Μεταξύ άλλων ακούγεται: «Μήπως ο Μπογδάνος είναι γκεμπελίσκος;».
από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.