Αποκαλύψεις: Ο Δημήτρης Παπαδημούλης νοικιάζει τα διαμερίσματα σε πρόσφυγες, μέσω της ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος


Σάλο έχει προκαλέσει το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά κυρίως οι αποκαλύψεις ότι το 2018 αγόρασε οκτώ ακίνητα, στο κέντρο της Αθήνας, και νοικιάζει τα τρία από αυτά σε ΜΚΟ που φιλοξενούν πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η αποκάλυψη ότι τα εν λόγω διαμερίσματα τα νοικιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενοικιάσεις αυτών των διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, σε πρόσφυγες, αποφέρουν στην οικογένεια Παπαδημούλη περίπου 17.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη υπόθεση - είναι ότι η αγορά των διαμερισμάτων και η εκμίσθωσή τους από τη ΜΚΟ έγινε μέσα σε λίγες μέρες.
Η ΜΚΟ «Solidariry Now» συμμετέχει στο δίκτυο «Open Society Foundations», που έχει ιδρύσει εδώ και καιρό ο διεθνής χρηματοπιστωτικός παράγων, Τζορτζ Σόρος.

Η ΜΚΟ «Solidarity Now» συνεργάζεται με το πρόγραμμα στήριξης, εγκατάστασης και παροχής στέγασης σε πρόσφυγες και μετανάστες «ΕSΤΙΑ», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου προγράμματος, όπου και έχει αναρτηθεί η λίστα των συνεργατών.

Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις κινήσεις Παπαδημούλη. Είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά: «Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, «άδειασε» πρόσφατα τον συνάδελφό του Δημήτρη Παπαδημούλη, για την ιστορία με τα ακίνητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.