Παιχνίδια πολέμου, η πανδημία και ο Ερντογάν


Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος

Οι προσπάθειες παγκοσμίως να ελεγχθεί η κεραυνοβόλα διάδοση του κορωνοϊού φαίνεται ότι αποδίδουν. Οι χώρες στρέφουν ήδη την προσοχή τους στην επόμενη μέρα, μετά την πανδημία. Ο κορωνοϊός, εκτός από ασθένεια, ήταν εξαρχής όπλο εκφοβισμού του πλήθους και αποδυνάμωσης του γεωπολιτικού «εχθρού».

Χαρακτηριστικά, ο Τραμπ μίλησε για «κινέζικο ιό» και το Πεκίνο, ανταποδίδοντας τη φιλοφρόνηση, τον κάλεσε να αποκαλύψει τι γνωρίζουν οι Αμερικανοί για τον ιό, υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ έχουν την πατρότητα της κατασκευής του. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να αποδείξει την πατρότητα του ιού.
ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΕΙ ότι η παγκοσμιότητα του κορωνοϊού έπληξε την παγκοσμιοποίηση. Ωστόσο η σύγκρουση των οπαδών της Παγκοσμιοποίησης με τους θιασώτες της εθνικής κυριαρχίας συνεχίστηκαν. Για παράδειγμα:
– Είναι τυχαίο ότι η Ε.Ε. εγκατέλειψε στην τύχη της μια Ιταλία ανυπάκουη, προ ιού, στις εντολές του Βερολίνου; Και οι μόνοι που έτειναν χείρα βοήθειας ήταν η Ρωσία, η Κούβα και η Κίνα, όταν, πολύ καθυστερημένα, τους το ζήτησε η ιταλική κυβέρνηση;
– Είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν, παιδί του Ρότσιλντ, εξεβίασε τον Βρετανό Μπ. Τζόνσον να επιβάλει την πολιτική (της απομόνωσης του πληθυσμού) που ακολουθεί η Ε.Ε., ενώ η Βρετανική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην επιβάλει περιορισμούς στον πληθυσμό, θεωρώντας ότι ο ιός δεν έχει την επικινδυνότητα που του αποδίδουν; Η πολιτική Τζόνσον, ήταν μύγα στη σούπα των Βρυξελλών/Βερολίνου.
Πάντως η εποχική γρίπη προκαλεί ετησίως 60 χιλ. θανάτους, ενώ ο κορωνοϊός έχει «μόνο» 10 χιλιάδες, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο R.D. Steel, πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA και φίλος του Τραμπ, υποστηρίζει ότι η πανδημία είναι «απάτη», ότι ο Τραμπ εργάζεται για την επιβράδυνση της οικονομίας παγκοσμίως. Και, επιπρόσθετα, κατά τον Steel, ο Τραμπ σχεδιάζει διαγραφή των χρεών παγκοσμίως ώστε οι δυτικές οικονομίες να γίνουν ανταγωνιστικές στην Κίνα. Η επιβράδυνση της οικονομίας εννοεί μειωμένη ανάπτυξη της Κίνας, ελαχιστοποίησή της ως ανταγωνιστή. Η διαγραφή των χρεών πλήττει τον παρασιτικό χαρακτήρα των ευρωπαϊκών ελίτ, ιδίως της Γερμανίας που επιζεί απομυζώντας τις οικονομίες της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαίων. Στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν ήδη αναφορές για αναπόφευκτες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Με το επιχείρημα των ιθυνόντων ότι έσωσαν τη ζωή μας και σε αντάλλαγμα πρέπει να τους δώσουμε το πορτοφόλι μας. «Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου» ζητούσαν οι λήσταρχοι των περασμένων εποχών από τους ταξιδιώτες. Αψιμαχίες περί αυτών εμφανίστηκαν και στην τηλεόραση αλλά επιβλήθηκε σιγή.
Ο καθηγητής επιδημιολογίας του Στάνφορντ, Ι. Ιωαννίδης, υποστηρίζει, σε παραπλήσια γραμμή σκέψης, ότι «παίρνουμε αποφάσεις (απαγόρευση μετακινήσεων κλπ) χωρίς αξιόπιστα δεδομένα και έτσι δεν είναι απίθανο να καταλήξουμε σε φιάσκο. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι κάποιοι μπορεί να είχαν, χωρίς συμπτώματα και χωρίς να το ξέρουν, τον ιό από τον Γενάρη και τον μεταβίβασαν σε άλλους δυο ή τρεις μήνες αργότερα! Ή πάσχουμε από κρυψίνοια ή έχουμε περίπου μεσάνυχτα για τη φύση της ασθένειας.
Στην ουρά του κορωνοϊού ξυπνάει ο φόβος για τον «κίτρινο κίνδυνο». Φόβος που μπουμπούκιασε τη δεκαετία του ‘50 με αφορμή τον πόλεμο της Κορέας αλλά με στόχο την Κίνα του Μάο. Τώρα οι Ιταλοί κατεβάζουν τις σημαίες από τα κτίρια της Ε.Ε. και ανεβάζουν στους ιστούς σημαίες της Κίνας
ΟΙ «ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ» δεν είναι λιγότερο θανατηφόρες από τους ιούς, αντιθέτως προκάλεσαν ποταμούς αίματος. Τον αντικομμουνισμό διαδέχθηκαν τα περί τρομοκρατίας, η ισλαμοφοβία και οι τζιχαντιστές σε ένα αιματηρό πακέτο. Όλος αυτός ο συρφετός στην πραγματικότητα ήταν δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των δυτικών χωρών και υπηρέτης τους. Τελικά ο μύθος της τρομακτικής απειλής τους ηττήθηκε στη Συρία. Και πλέον έχει απομείνει ο Ερντογάν να κάνει ό,τι μπορεί για να τους σώσει στο Ιντλίμπ. Όσο για τον υστερικό αντιρωσισμό αποδείχθηκε θλιβερά κατώτερος του αντικομμουνισμού.
Στην ουρά του κορωνοϊού ξυπνάει ο φόβος για τον «κίτρινο κίνδυνο». Φόβος που μπουμπούκιασε τη δεκαετία του ‘50 με αφορμή τον πόλεμο της Κορέας αλλά με στόχο την Κίνα του Μάο. Τώρα οι Ιταλοί κατεβάζουν τις σημαίες από τα κτίρια της Ε.Ε. και ανεβάζουν στους ιστούς σημαίες της Κίνας.
Η αναφορά, στον τίτλο, του Ερντογάν δεν γίνεται επειδή ο Τούρκος πρόεδρος, επονομαζόμενος, καταχρηστικά, Σουλτάνος, είναι ο απαραίτητος μαϊντανός για να αποσπάσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Ο Ερντογάν υπενθυμίζει απλώς ότι οι συγκρούσεις δεν είναι όπως παλιά. Δεν κορυφώνονται σταδιακά έως ότου φθάσουν στα μαχαίρια, στα κανόνια και στους πυραύλους. Πάνε εξ αρχής στο ψητό ανακατεύοντας όλα τα πρόσφορα μέσα ταπείνωσης και τελικά καθυπόταξης του αντίπαλου, της εξόντωσής του, αν χρειαστεί. Αυτό το μίγμα ονομάστηκε «υβριδικός πόλεμος», παλιά συνταγή, πασπαλισμένη με υψηλή τεχνολογία. Ο Ερντογάν έκανε και εδώ λάθος, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι ο κορωνοϊός μπήκε και στην Τουρκία, όπως ήταν φυσικό. Το κοκτέιλ του ιού της παραπαίουσας τουρκικής οικονομίας, με τον κορωνοϊό και τον ιό των ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.
Πάντως, για να ελαφρύνουμε κάπως, τα βάσανά μας θα τελειώσουν σύντομα καθώς γνωστή αστρολόγος προβλέπει ότι περί τα τέλη Απριλίου θα βρεθεί το εμβόλιο ενός ιού που γνώρισε κι αυτός εφήμερη θλιβερή διασημότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός θα αλλάξει τη ζωή μας. Όσο την άλλαξε η ισπανική γρίπη του 1918, με τα 50 έως 100 εκατομμύρια νεκρούς την επομένη της σφαγής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τις παραμονές του Δεύτερου.
από edromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.