Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας στο iefimerida: «Με τον κορωνοϊό η Αθήνα βιώνει συνθήκες ακρωτηριασμού»


Η πανδημία που ζούμε ακρωτηριάζει την πόλη, προειδοποιεί ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Ανδρέας Κούρκουλας σε μια διεισδυτική συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές στον δημόσιο χώρο, στην πόλη και στην αρχιτεκτονική που μπορεί να φέρει η πανδημία και η επιβολή του social distancing.

Kυκλοφορεί για λίγο στους δρόμους, με βάση τη νέα νόρμα της καραντίνας, του εγκλεισμού και αισθάνεται σαν να βλέπει έργο του Ντε Κίρικο με την επιβεβλημένη συνθήκη της απουσίας, μας λέει ο αρχιτέκτονας, καθηγητής στο ΕΜΠ Ανδρέας Κούρκουλας. Ο αρχιτέκτονας σημαντικών έργων στην Ελλάδα μαζί με την Μαρία Κοκκίνου, όπως το σύγχρονο τοπόσημο που αποτελεί το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, προειδοποιεί ότι η πόλη βιώνει συνθήκες ακρωτηριασμού. 

Μιλά στο iefimerida.gr για τον κίνδυνο των νευρώσεων από μια παρατεταμένη συνθήκη εγκλεισμού και social distancing, για το πώς την επόμενη μέρα όλα θα είναι αλλιώς και ακόμα και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει –θυμίζοντας γιατί καταγγέλθηκε και απέτυχε η μοντέρνα πόλη και στραφήκαμε στην αγάπη για μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

Διαβάστε την συνέχεια στο iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.