Ώστε οι εκπαιδευτικοί κάνουν διακοπές κύριε Τέλλογλου;


Γράφει ο Δημήτρης Τσιριγώτης

Σε μια περίοδο που αυτού του τύπου ο κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων αποφεύγεται ακόμα και από τους φανατικούς του είδους πετάχτηκε ο κ. Τέλλογλου και θύμισε σε όλους μας πως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.
Τον ευχαριστούμε γιατί μέσα στην ωμή ειλικρίνειά του μάλλον πρόδωσε και όλους εκείνους που σήμερα παρουσιάζονται, λες και έχουν πάθει μετάλλαξη, ως υπέρμαχοι του κοινωνικού κράτους ενώ χθες οι ίδιοι το θεωρούσαν ως τον μεγαλύτερο εχθρό της χώρας. Βλέπετε, κινδυνεύαμε να πιστέψουμε ότι ο κορονοιός μπορεί να εξολοθρεύσει και τον νεοφιλελευθερισμό. Πραγματικά σας ευχαριστούμε που μας σκορπίσατε τις ψευδαισθήσεις που είχαμε. Και σας ευχόμαστε και εσάς να μπορέσετε να απολαύσετε διακοπές σαν τις δικές μας. Ακούστε λοιπόν τι όμορφα που περνάμε:
Οι διακοπές των εκπαιδευτικών ανήκουν σε μια νέα πολύ πρωτότυπη κατηγορία που λέγονται «nothing inclusive». Αν το χάι λάιτ των διακοπών είναι η εβδομαδιαία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μιλάμε για αξέχαστες ονειρεμένες διακοπές. Αν το πεντάλεπτο πήγαινε- έλα στο φούρνο θεωρείται έξοδος για ξεφάντωμα τότε πραγματικά έχουμε ξεσαλώσει. Είναι αλήθεια πως με τον εγκλεισμό, την καραντίνα και των υποχρεωτική αδράνεια κάνεις διαβολεμένο κέφι.

Επίσης οι διακοπές των εκπαιδευτικών διεκδικούν την παγκοσμίως πρώτη ιδιαιτερότητα να είναι υποχρεωτικές. Έχετε ξανακούσει ποτέ εργοδότη να στέλνει σε υποχρεωτικές διακοπές τους εργαζομένους; Ε λοιπόν η κ. Κεραμέως το έπραξε . Αυτήν να εγκαλέσετε κ. Τέλλογλου . Αυτή μας υποχρέωσε να κάνουμε διακοπές. Πάντως κ. Τέλλογλου, μεταξύ μας, μάλλον πρέπει να εγκαλέσετε και τους υπουργούς παιδείας όλων των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη γιατί και εκείνοι, άκουσον άκουσον, έστειλαν σε υποχρεωτικές διακοπές τους εκπαιδευτικούς.

Όμως κ. Τέλλογλου φαντάζομαι γνωρίζετε ότι το αντικείμενο εργασίας των εκπαιδευτικών είναι συγκεκριμένο. Λέγεται μαθητές. Αν λοιπόν θέλετε να έχουν απασχόληση οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιστρέψουν και οι μαθητές στα σχολεία. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να εγκαλέστε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία καθώς βέβαια και όλους τους πρωθυπουργούς όλων των υπόλοιπων κρατών του πλανήτη που έπραξαν το ίδιο.
Και αν σας περνάει από το μυαλό να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο χωρίς μαθητές και να κάνουμε διοικητικές δουλειές τότε πρέπει να εγκαλέσετε ξανά τον πρωθυπουργό που έδωσε εντολή να διώκεται ποινικά η συνάθροιση.
Μετά από όλα αυτά, είμαι σίγουρος κ. Τέλλογλου ως μάχιμος και αδέκαστος δημοσιογράφος που είστε ότι θα τα βάλετε με τους ηθικούς αυτουργούς των διακοπών των εκπαιδευτικών: με τους υπουργούς , τους πρωθυπουργούς. Αυτό δηλαδή που κάνετε πάντα.
από alfavita


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.