Οι επενδύσεις δισ. κατά ιών δεν έσωσαν την Apple από τον κορονοϊό


Γράφει ο Γιώργος Αδαλής


Αυτό που συνέβη το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για κάποιους ήταν αναμενόμενο, αλλά για τους περισσότερους πρωτόγνωρο. Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου ανέπτυξα σε συνέντευξή μου στον δημοσιογράφο κ. Σαχίνη τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη διεθνή αγορά ενέργειας.

Άφησα να εννοηθεί ξεκάθαρα, ότι οι επιπτώσεις της μαζικής υστερίας δεν έχουν κορυφωθεί ακόμα, κάτι που θα ξεκινήσει άμεσα και ότι η μέγιστη αρνητική επίδραση θα διαρκέσει ως τις 30 Μαρτίου. Άλλωστε, στο SLpress, έχουμε ξαναναφερθεί σε αυτό πολύ πρόσφατα.


Λίγες ώρες μετά το τέλος της συνέντευξής, άνοιξε το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, όπου ακόμα και πριν το "χτύπημα του κουδουνιού", στην προσυνεδρίαση, πολλές εταιρείες πληροφορικής άρχισαν να καταρρέουν. Τι συνέβη, όμως, και γιατί ο κορονοϊός χτύπησε τις επιχειρήσεις πληροφορικής;
Αρχικά, στις 9.00 π.μ της 18ης Φεβρουαρίου, ώρα ΗΠΑ, η Bank of America, όσο οι χρηματαγορές ήταν κλειστές, ανακοίνωσε ότι το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Apple και καταγράφει έσοδα 260 δισ. δολ. ετησίως, καθώς και οι προμηθεύτριες και συνεργάτιδες εταιρείες της βρίσκονται στο μάτι της καταιγίδας του κορονοϊού.
Παράλληλα, η Credit Suisse έκανε μια "λίστα" εταιρειών που συνεργάζονται και στηρίζονται στην Apple. Ακολούθησαν κι άλλοι αναλυτές στο Yahoo Finance, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία που δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Βλέπετε, από τις 17 Φεβρουαρίου, η Apple δεν είχε προβεί, όπως όλοι ανέμεναν, σε μια εκτίμηση για τις τριμηνιαίες προβλέψεις εσόδων. Αρκέστηκε να πει ότι, λόγω της χαμηλότερης προσφοράς iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο και της μείωσης της κινεζικής ζήτησης ως αποτέλεσμα του ιού, αναμένει μια μείωση των προβλεπόμενων εσόδων, χωρίς να οριοθετήσει πόση θα είναι αυτή η μείωση. Κι αμέσως σήμανε συναγερμός.
Διαβάστε την συνέχεια στο slpress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.